Cauta

Inspectia Judiciara s-a sucit: Nu mai vrea la Ministerul Justitiei

Desi initial au agreat intentia ministrului Toader de a o muta de sub umbrela CSM sub cea a Ministerului Justitiei, membrii Inspectiei Judiciare s-au razgandit: nu vor sa intre sub tutela ministrului.

Tutela lui Tudorel Toader nu mai este pe placul Inspectiei Judiciare

Inspectia Judiciara a adoptat noua pozitie imediat dupa publicarea modificarilor propuse de Tudorel Toader. ”Inspectia Judiciara ar trebui sa se bucure de independenta fata de orice alta entitate. Conducerea Inspectiei Judiciare atrage atentia asupra faptului ca simpla independenta operationala, pe care legea o prevede si in acest moment, nu trebuie confundata cu autonomia institutionala la care ministrul justitiei a facut referire ca alternativa la trecerea Inspectiei Judiciare in cadrul Ministerului Justitiei. In acest context, proiectul de lege dat publicitatii ieri este in contradictie cu pozitiile noastre pubice si cu necesitatea asigurarii autonomiei institutionale a Inspectiei Judiciare”, reclama reprezentantii IJ.

Augustin Lazar, luat si el la puricat

Surprinzator este ca in toata bulibaseala de care a fost cuprins acum sistemul Justitiei inspectorii IJ au chef de lucru si ca dovada au demarat un control ”de fond” a activitatii Parchetului General, Institutie condusa de Augustin Lazar – unul dintre contestatari declarati ai modificarilor propuse de Tudorel Toader. Acesta din urma de altfel este si cel care, in calitatea sa de ministru al Justitiei, a cerut Inspectiei Judiciare sa verifice cum decurg activitatile la Parchetul General si la DNA – doua institutii necalcate de vreun control in ultimii ani. Conform anuntului facut de inspectorii IJ, Parchetul pastorit de Lazar va fi luat la puricat in prima zi a saptamanii viitoare si misiunea se va derula pana la sfarsitul lunii septembrie.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version