Cauta

Ingrediente scarboase in alimente si bauturi

Nutritionistii atrag permanent atentia fata de bogata „colectie” de E-uri si alte chimicale pe care le ingeram in fiecare zi, fie ca mancam produse asa-zis traditionale sau doar vegetale tratate cu pesticide.

O alta categorie de oameni de stiinta afirma ca fructele si legumele modificate genetic  vor pune „capac” omenirii in cateva decenii,  deoarece ne lasa fara aparare impotriva bacteriilor. Dar nu trebuie sa mergem atat de departe  cu efectele chimicalelor pe care le inghitim pe post de alimente, ca avem probleme cu unele… exagerat de naturale.

Potrivit Business Insider, o serie de produse contin ingrediente absolut naturale, dar si adaosuri scarboase dar, binenteles, naturale, cum ar fi parul, gandacii, nisipul excrementele de animale…

Vopsea alimentara din gandaci pisati

Gandacii rosii coloreaza natural pasta de tomate

Pasta de tomate sau chiar ketchup-ul – care este, vorba reclamei, „mmmm”, daca e adaugat la sendvisuri – au o culoare rosie despre care unii dintre producatori spun ca este naturala, datorita ingredientelor naturale. Si in cazul iaurturilor cu fructe rosii, culoarea pare atracativa, mai ales ca pe cutie scrie „fara coloranti sintetici”. Pai, asa si este, numai ca unele dintre aceste produse sunt colorate prin adaos de gandaci rosii uscati si pisati.

Inghetata cu „rahat” si urina de castor

Inghetata de vanilie contine secretii de castor

Inghetatele cu vanilie si cu zmeura se afla printre preferatele americanilor (dar si ale romanilor, dupa cele de „ciocolata”, sau cu ce or fi colorate acestea). Aroma deosebita este data de un ingredient special: secretii anale si urina de castor, care sunt folosite si la unele parfumuri (al caror nume nu a fost dat publicitatii, ca sa nu spuna lumea ca sunt „de rahat”).

Bere limpezita cu mate de de peste

Matele de peste dau stralucire berii

O bere cu „guler” gros de doua-trei degete si cu o limpezime de cristal este considerata de unii de calitate. Limpiditatea, caci acesta este termenul, este elementul cheie pentru o bere britanica de succes, sustin unii berari englezi, care „bat moneda” pe stralucirea mieriu-aurie a bauturii fermentate. Daca ar fi corecti pana la capat, berarii britanici – si poate nu numai acestia – ar trebui sa precizeze ca berea  lor, altminteri naturala (asa e laudata), a fost „limpezita” cu adaos de vezica de peste.

Sos  picant „pudrat” cu nisip

La fel de „mmmmm” ca si ketchup-ul asezonat cu gandaci pisati sunt si sosurile picante, servite cu larghete in fast-food-uri, iar unii dintre clienti cer portie dubla, ca le place iute-foc. Gustul aspru pe care il resimt amatorii de sosuri spicy poate fi dat insa si de nisipul adaugat ca antiaglomerant.

Jeleuri din tesut conjunctiv de porc

Jeleurile, bomboanele moi gumate cu forme de fructe sau animale, aromatizate cu o bogata colectie de E-uri, contin un ingredient care sta la baza oricarei piftii de porc. Fie ca este vorba de cap sau de alta parte a corpului acestui animal, tesutul conjunctiv al porcului este ingredientul natural (pe bune!) din dulciurile gumate.

„Ciunga” din secretii de oaie

Pentru o respiratie fresh care dureaza, vorba reclamei, aveti musai nevoie de guma de mestecat (chewing gum sau „ciunga”, cum i se mai spune), ca sa nu emanati o halena usturoiata (de la piftia mentionata anterior) in nasul calatorilor din mijloacele de transport in comun sau, mai rau, al sefului. Cele mai gustate sunt gumele care permit o mestecare mai usoara , dar acestea, ca si unele cosmetice, contin lanolina, o grasime secretata de oaie, care-i face blana mai pufoasa.

Cascaval cu rumegus

Va place cascavalul care se taie bine cu cutitul si nu se lipeste de acesta? E ok,  ati ales un ementaler sau alt produs similar amestecat cu rumegus, tocmai ca sa nu se lipeasca de vesela, ci doar de stomacul dumneavoastra.

Paine cu pene de rata  si par uman

Fabricarea painii este accelerata prin adaugarea de par uman

Ingredientele mentionate  in acest intertitlu sunt sufiecient de scarboase pentru a nu le mai repeta, dar trebuie sa va spunem ca se adauga sub forma de L-cisteina, in special in paine. E drept, se pun cateva grame la 100 de kg de faina, pentru a accelera procesul industrial de fabricare a painii, dar tot provoaca scarba.[poll id=”246″]

Ultimele stiri

  • Pompierii, în alertă! Incendiu cu degajări mari de fum în Sectorul 2 al Capitalei
  • Un bărbat a murit după ce a căzut de pe podul care trece peste Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari
  • Dramă pe drumurile din România. Părinţii Părintelui Nicolae Zaharia au murit într-un accident de maşină
  • Burduja cere fotografii cu Bucureștiul pe care Nicușor Dan „refuză să îl vadă”: „Să îl aducem pe Primarul Capitalei cu picioarele pe pământ”
  • Criza forţei de muncă în România, rezolvată cu lucrătorii asiatici. Cine sunt oamenii care trăiesc în cartierul Komitat București Sud
  • Unde este Poiana Narciselor, peisajul de vis pe care românii îl caută pentru o vacanţă ca de neuitat
  • Imagini apocaliptice, cu sute de mii de pești morți, pe o suprafață de sute de hectare. Căldura, ucigaşul silenţios (VIDEO)
  • Florin Călinescu, atac dur la Klaus Iohannis: „Să ții un post blocat 27 de ani, asta este o mizerie…”
  • Românii care se aleg cu pensii mai mari cu 1.500 lei, după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Meteorologii ANM anunţă, după ploi şi vijelii, canicula în mijlocul lunii mai. Zonele afectate
  • Exit mobile version