Cauta

Începe scandalul PSD-PNL? Un secretar de stat PSD în Ministerul Educației s-a trezit cu atribuțiile retrase. Lixandru: „Pentru un delict de opinie…”

sursa foto: Facebook/Florin Lixandru

Proiectele vizând Legile Educației revin în atenție, de această dată printr-o decizie de ultim moment ce-l vizează pe un secretar de stat de la PSD, care a anunțat, miercuri, că i s-au retras atribuțiile. „Pentru un delict de opinie” – susține Florian Lixandru.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Florian Lixandru (PSD), a criticat proiectele pentru Legile Educației, iar ministrul Educației, Ligia Deca, a decis să îi retragă delegarea de atribuții, potrivit stiripesurse.ro.

„Începând cu data prezentului ordin se abrogă Ordinul nr 6.46/04.10.2022 privind delegarea unor atribuţii domnului secretar de stat Ionel Florian Lixandru”, prevede ordinul de ministru din 1 februarie, conform sursei citate.

Lixandru a reacționat pe Facebook, scriind următoarele: „Ceea ce ne dorim cu toții este o dezbatere reală! Pentru un delict de opinie, azi mi s-au retras atribuțiile….”

„Au fost mult prea multe modificări ale Legii Educației, fără efectul scontat”

În aceeași postare de pe pagina lui Lixandru de pe rețeaua de socializare amintită se menționează, între altele, că: „Perspectiva PSD asupra Legilor Educației este ca sunt proiecte mult prea importante ce trebuie dezbătute temeinic, pe îndelete!

PSD va pune în discuția Coaliției stabilirea unui calendar extins de analiză publică și adoptare. Timp este suficient, jalonul PNRR privind Legile Educației are termen trimestrul 3 al acestui an; în plus, inclusiv Comisia Europeană recomandă ca proiectele care cuprind reforme sistemice, deci și cele privind Legea Educației, să nu fie grăbite pentru încadrarea în termen, ci să fie calitativ pregătite/finalizate până la data depunerii cererii de plată, respectiv până în martie 2024”.

Totodată, în același mesaj secretarul de stat scrie că: „Au fost mult prea multe modificări ale Legii Educației, fără efectul scontat. Doar în ultimii 11 ani, Legea Educației a suferit 112!!! modificări”.

„PSD are 4 obiective esențiale, strategice, de mare importanță pentru copii și părinți, în privința proiectelor Legilor Educației:
1) Acces neîngrădit la educație pentru toți copiii;
2) Combaterea abandonului școlar;
3) Importanța pregătirii viitoarei forțe de muncă, respectiv calificarea în funcție de cerințele pieței muncii
4) Dezvoltarea after-school-ului pentru sprijinirea părinților care muncesc”, se menționează în aceeași postare de pe pagina lui Lixandru.

Ultimele stiri

  • Caz înfiorător în Dolj! Un copil în vârstă de 13 ani a murit înecat. Poliţia a deschis un dosar penal
  • Accident grav: au fost implicate un autoturism şi un autobuz. Șase persoane, duse la spital
  • Cel mai mare criminal în serie din istoria Canadei, Robert Pickton, a murit. Fusese atacat în închisoare
  • ÎPS Teodosie: Orice atac de panică „însemnează o împuţinare de suflet”/ Ce spune Arhiepiscopul despre „patima” statului la telefon
  • O mașină a luat foc pe Autostrada București-Pitești. Care a fost cauza izbucnirii incendiului
  • Horoscop 2 iunie 2024. Primiţi nişte veşti importante
  • Burduja, despre întâlnirea cu Iohannis, de la Cotroceni: „Nu este o chestiune neobişnuită” – VIDEO
  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Exit mobile version