Cauta

Încă avem Poliție! Au fost recuperate tablourile de patrimoniu furate din galeria de artă

Nicolae Grigorescu

Încă avem Poliție! Au fost recuperate tablourile de patrimoniu furate din Galeria de artă

Administratorul unei galerii de artă a fost reţinut de poliţişti fiind acuzat că, în perioada decembrie 2020 – iunie 2021, şi-ar fi însuşit mai multe tablouri semnate de autori celebri precum Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian sau Theodor Pallady.

Prejudiciul produs este de peste 230.000 de euro, a transmis Poliția Capitalei. Operele de artă au fost date în urmărire naţională şi internaţională, deoarece individul le-a vândut și a încasat banii.

Printre operele de artă furate din galerie se numără lucrări semnate de mari nume, precum Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Theodor Aman, Gheorghe Petrașcu, Octav Băncilă, Iosif Iser și Samuel Mutzner.

Prejudiciul depășește 230.000 de euro

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, a pus în aplicare, marţi, două mandate de percheziţie domiciliară, pe raza municipiului Bucureşti, şi mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de abuz de încredere, fals material în înscrisuri oficiale şi folosirea instrumentelor false, informează DGPMB.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz de încredere, fals material în înscrisuri oficiale şi folosirea instrumentelor false, cu bărbatul în stare de reţinere.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version