Cauta

Impozitul pe cifra de afaceri sugruma agentiile de turism

Aplicarea impozitului de 1% pe cifra de afaceri va duce ca 85% dintre touroperatori sa renunte la investitii si la dezvoltarea afacerii, avertizeaza asociatia patronala a agentiilor de turism din Romania. Proiectul de modificare a Codului Fiscal va schimba conditiile care trebuie indeplinite de fime pentru a intra in  categoria microintreprinderi, majorand de la 500.000 euro la 1.000.000 euro limita veniturilor realizate la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent. Astfel,  companiile  urmeaza sa plateasca un impozit de 1% pe cifra de afaceri, in loc de 16% pe profit.

ANAT Va putea o agentie sa plateasca 10000 de euro anual Greu de crezut si putin probabil

„Aplicarea impozitului de 1% pe cifra de afaceri de pana la 1 milion de euro afecteaza peste 85% dintre agentiile de turism, punandu-le in situatia sa renunte la investitii si la dezvoltarea afacerii. Industria de calatorii asteapta din partea Guvernului aprobarea reglementarilor care sa corecteze actuala situatie a garantarii pachetelor turistice, pentru care ANAT a avansat propuneri inca de acum un an. Sau sa fie propuse masuri stimulatorii, cum ar fi reducerea TVA la 9% pentru marja agentiilor, pe care ANAT o cere cu insistenta de mai multi ani”, spun reprezentantii asociatiei. Cele mai afectate companii vor fi cele care au o marja bruta de profit mai mica de 6,25% sau care inregistreaza pierderi, intrucat vor fi nevoite sa plateasca un impozit mai mare. Este cazul agentiilor de turism care au comision mediu de 7% din valoarea pachetului, din care platesc o cincime TVA, cheltuieli de functionare si nu ajung la o rata a profitului de 6,25%. „La un milion de euro rulaj anual, cu un comision de 70.000 euro, se scade TVA 19%, 13.000 de euro, se scad cheltuielile (de functionare, cu salariile, chiria, publicitatea) si nu se stie cati bani mai raman. Va putea o agentie sa plateasca 10.000 de euro anual? Greu de crezut si putin probabil”, a adaugat Alin Burcea, presedintele ANAT. Asociatia a cerut urgentarea garantarilor pachetelor turistice, actul normativ ar fi trebuit sa apara pana pe 16 octombrie, iar din aceasta cauza Romania se afla intr-o procedura de pre-infringement deschisa de Comisia Europeana.

Ultimele stiri

  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Exit mobile version