Cauta

Iata povestea celui mai tare lunetist din istoria militara a Americii

Chris Kyle s-a ales cu porecla „Diavolul din Rahmadi” pentru ca nu ezita sa traga in inamici. El detine recordul, cu 255 de dusmani ucisi!

Chris Kyle, in “gaura de vierme” din Fallujah, de unde a ucis 40 de inamici

A facut parte din celebrele trupe de elita Navy SEAL si a petrecut cea mai mare parte a razboaielor, la care a luat parte, la orizontala, el, arma sa, Winchester Magnum 300 si colegul de echipa.

Diavolul din Rahmadi

Chris s-a pus si pe Facebook, cu tot cu echipament

A ajuns la performanta de a ucide cei mai multi dusmani pentru ca nu ezita. O singura data a ezitat, fiind vorba de o irakiana, care voia sa atace pozitia militarilor din US Marines cu o grenada. Cu o anumita intarziere, a tras pana la urma. De atunci n-a mai ezitat si nici n-are regrete. Pentru el, dusmanul e dusman, “ecuatia” e simpla: ori dusmanul, ori colegii lui! A fost de patru ori in Irak, alegandu-se cu porecla “Legenda”, data de colegi. Insurgentii l-au numit „Diavolul din Rahmadi” si au pus o recompensa de 20.000 de dolari pe capul sau. Numai in cea de-a doua batalie de la Fallujah, Chris Kyle a omorat 40 de oameni. Dintre cei 255 de oameni ucisi, 160 sunt confirmati de Pentagon, iar restul de colegii lui Chris. Acesta a mai doborat un record: cea mai indepartata lovitura. A ucis un insurgent de la 1,920 de kilometri. Acesta era inarmat cu un lansator de rachete si se pregatea sa atace.

Un finlandez de neegalat

Genul acesta de recorduri nu se fac publice de obicei, insa Chris, dupa ce s-a retras din armata, a scris o carte: „Tragatorul de elita american – Autobiografia celui mai letal lunetist din istoria militara a SUA”. Anterior, recordul il detinea sergentul Adelbert F. Waldron, care a ucis 109 oameni in timpul razboiului din Vietnam. Totusi, la nivel mondial, exista alt lunetist, de neegalat. Finlandezul Simo Häyhä a ucis 542 de soldati sovietici in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Chris Kyle s-a retras din Marina in 2009, iar in prezent locuieste in Dallas, este casatorit si are doi copii.

Ultimele stiri

  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Exit mobile version