Cauta

Guvernul Orban, în pericol. Remaniere masivă!

Guvernul Orban, în pericol. Remaniere masivă!

Guvernul Orban, în pericol. Remaniere masivă! / Foto: Reuters

Eforturile bulgarilor de a produce schimbări în bine în țara natală și de a lupta împotriva corupției par că dau roade. Premierul Boiko Borisov a anunțat că a remaniat în cursul zilei de joi, 23 iulie, Guvernul, după ce timp de 15 zile țara a fost acaparată de protestarii anticorupție.

Oficialul bulgar a făcut mult-așteptatul anunț după o întâlnire cu partenerii din coaliţia de guvernământ precizând că miniștrii Finanțelor, Economiei, Internelor și Turismului au fost demiși.

Încă de săptămâna trecută, premierul bulgar le solicitase mai multor membri din cabinet să demisioneze pentru a pune capăt speculaţiilor că sunt influenţaţi de un om de afaceri controversat, legat de o altă facţiune politică.

„Pleacă ai noștrii, vin ai noștrii” – Vor fi mulțumiți bulgarii de schimbări?

Ministrul Sănătății Kiril Ananiev va deveni ministru de Finante, înlocuindu-l pe Vladislav Goranov.

În sfârșit, bulgarii, nemulțumiți de gradul de corupția din țara lor, încep să vadă mici schimbări care poate pavează drumul spre o țară așa cum și-o doresc.

Mii de cetățeni din bulgaria au protestat zile în șir împotriva corupției care le-a acaparat țara. Într-una ditnr ezile, manifestanții au blocat traficul din centrul orașului Sofia în timp ce purtau steaguri și scandau „Vom fi aici în fiecare zi””, „Demisia!” și „Mafia!”.

Mesajele adresate Guvernului condus de Boiko Borisov, care se află la putere de 10 ani, pare că au fost auzite. Însă rămâne de văzut dacă bulgarii sunt sau nu mulțumiți de schimbările anunțate de premierul bulgar.

Schimbările de la granița României ar putea avea ecouri în toate țările din zona balcanică, inclusiv și în România, unde corupția își face de cap, nestingherită de autoritățile statului. Astfel, rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Guvernul Orban, în condițiile în care mii de români sunt nemulțumiți de modul în care a fost și este gestionată criza provocată de coronavirus, dar nu numai.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version