Cauta

Grav accident feroviar in Italia

Cel putin trei persoane si-au pierdut viata iar alte o suta au fost ranite dupa ce un tren regional a deraiat, ieri dimineata, in apropiere de Milano.

MAE roman a informat ieri ca pe lista victimelor nu figureaza nici un cetatean roman

Trenul, exploatat de societatea Trenord, a iesit de pe sine la Piotello-Limito, la aproximativ 40 km de Milano. Potrivit martorilor, garnitura a inceput la un moment dat sa vibreze puternic, ca si cum ar fi mers pe pietre. A urmat o frana brutala dupa care vagoanele au deraiat. Conducatorul locomotivei a fost interogat iar primele elemente ii indreapta pe anchetatori pe pista unei probleme  a caii ferate sau a unui macaz.

Primele cauze indica o sina deplasata sau o bucata de sina rupta

O ruptura de sina, constatata la fata locului, pe o portiune de 20 centimetri, face parte din ipotezele retinute pentru a explica accidentul, potrivit Rete Ferroviaria Italiana. Trenord este compania regionala care deserveste Lombardia si este notorie pentru intarzierile de trenuri si starea proasta a garniturilor. ”Consulatul General al Romaniei la Milano a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale, in vederea obtinerii unor informatii cu privire la existenta unor cetateni romani printre victime.

O ampla operatiune de descarcerare a fost facuta de pompierii italieni

Pana in prezent, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitari de asistenta consulara cu privire la acest accident. Consulatul General al Romaniei la Milano monitorizeaza cu prioritate situatia si mentine legatura cu autoritatile locale, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari”, a comunicat ieri MAE roman.

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version