Cauta

Furtul tezaurului dacic din Muzeul Drents ar fi fost comandat din România/Procurorul general:Anchetatorii olandezi și români verifică pista

Ministerul Culturii a mers pe principiul că nimeni nu s-ar gândi să fure tezaurul aurului dacic

Ipoteză nouă în cazul furtului tezaurului dacic ce fusese expus într-un muzeu olandez.

Ordinul pentru furtul coifului de la Coțofenești, expus în muzeul Drents din Assen, ar fi venit din partea lumii interlope românești – indică o investigație realizată de presa olandeză. Furtul a avut loc în ianuarie, iar de atunci se fac investigații, în încercarea de a se da de urma valoroaselor piese.

Procurorul general al României, Alex Florența, a confirmat miercuri, 21 mai, pentru G4Media.ro că anchetatorii olandezi și români verifică pista potrivit căreia ordinul privind furtul tezaurului dacic din Olanda ar fi fost dat de membri ai lumii interlope din România.
Conform sursei citate, o echipă de anchetatori români a fost pe 15 mai în Olanda pentru a-i ajuta pe investigatorii olandezi.

Ar fi implicată o bandă de motocicliști interzisă

Ordinul privind furtul tezaurului dacic din muzeul olandez ar fi venit din România, scrie presa din Olanda, care citează atât surse apropiate anchetei, cât și surse din lumea infracțională.

Potrivit acestora, coiful de aur și brățările dacice ar fi fost furate la ordinul unui infractor important care încearcă să scape de o pedeapsă cu închisoarea.

În furtul tezaurului românesc expus la muzeul olandez este implicată o bandă de motocicliști interzisă, cunoscută sub numele Hardliners, reiese dintr-o investigația a jurnaliștilor de la postul olandez RTL, potrivit europafm.ro.

Conform sursei citate, gruparea ar fi recrutat oameni care să participe la spargere, iar ordinul privind furtul Coifului de la Coțofenești și al brățărilor dacice ar fi venit din lumea interlopă din România, spun surse din poliție și din mediul infracțional citate de postul olandez. Potrivit acestor surse, un infractor important ar fi dorit să folosească aceste piese în negocierile pentru a scăpa de pedeapsa cu închisoarea.

Unde s-ar putea afla coiful

Dacă scenariul se confirmă, coiful dacic vechi de 2500 de ani este probabil încă intact. „Indiciile se înmulțesc că nu a fost topit coiful”. „Probabil se află undeva în apropiere de Heerhugowaard, înfășurat într-un prosop” – a dezvăluit o sursă.

Clubul de motocicliști Hardliners MC a fost fondat în 2019 din închisoare de către conducerea Hells Angels din Haarlem. Aceasta s-a întâmplat cu o zi înainte ca Hells Angels să fie interzis. Noul club de motocicliști a ajuns rapid la 22 de filiale în toată Olanda. În 2024, acest club de motocicliști a fost interzis de justiția olandeză.

Furtul a fost comis în ianuarie, când hoţii au intrat în Muzeul Drents şi au spart vitrinele, reușind să fure coiful şi trei brăţări din aur. Aceste piese arheologice valoroase fuseseră împrumutate de la Muzeul Naţional de Artă a României (MNIR).

Citiți și: Ministerul Culturii își recunoaște incompetența. Abia acum se cere pază pentru tezaurul național

Momentul atacului de la muzeul Drents din Olanda a fost filmat! Cum au dat spargerea şi au sustras Tezaurul Dacic (VIDEO)

Ultimele stiri

  • ”Tăticul a ajuns acasă”, dar cum rămâne cu Ucraina?
  • CCR, ÎNCĂ O BOMBĂ! Colaborator al fostei Securități, Băsescu primește toate privilegiile înapoi
  • Peștele de la cap se-mpute. Inspectorii ANAF, trimiși de șefi doar la micile afaceri românești
  • Trump grăbește sfârșitul dominației dolarului
  • Scandal monstru la Inter! Chivu, la mijloc între staruri de sute de milioane de euro
  • Bolojan s-a întâlnit cu reprezentanții Atlantic Council. Discuțiile au vizat securitatea regională și parteneriatul cu SUA
  • Respirația conștientă – Medicamentul invizibil pentru minte și corp
  • Mândra Elveție stârnește fantomele Brexit
  • UPDATE. Judecătoria a decis: Elena Udrea poate fi liberată condiționat/Hotărârea nu e definitivă
  • Burse, non-competiție și ipocrizie
  • Exit mobile version