Cauta

Franta ia exemplul Romaniei: Nicolas Sarkozy, retinut pentru trafic de influenta

Fostul sef de stat Nicolas Sarkozy a fost retinut de procurorii OCLCIFF (organ de lupta impotriva coruptiei, infractiunilor financiare si fiscale) din Nanterre (Haut-de-Seine, vestul Parisului) si audiat intr-un dosar in care este acuzat de trafic de influenta.

Pentru prima data in istoria celei de-a cincea Republici, un fost sef de stat se regaseste in aceasta situatie.

Ieri dimineata, Nicolas Sarkozy a fost convocat la sediul Politiei Judiciare din Nanterre impreuna cu avocatul sau, Thierry Herzog si doi magistrati ai Curtii de Casatie, Gilbert Azibert si Patrik Sassoust, care au fost retinuti la randul lor luni. Cei patru sunt audiati in cadrul unei anchete vizand ”traficul de influenta”  si ”nerespectarea confidentialitatii unei anchete”.

Campanie electorala pe banii lui Gaddafi

Anchetatorii urmaresc daca Nicolas Sarkozy a incercat, in perioada 2007-2012, sa obtina informatii de la ”un magistrat de rang inalt” despre o ancheta ce-l viza, in schimbul promisiunii ”unui post de prestigiu”, relateaza presa franceza. Procurorii vor sa afle daca fostul sef de stat a fost informat pe cai ilegale de faptul ca este anchetat si interceptat, masura decisa in cadrul altei anchete privind finantarea campaniei electorale din 2007 a lui Sarkozy, traseul banilor ducand la fostul presedinte libian Muammar Gaddafi. De altfel, in 2013, mai multi apropiati ai lui Sarkozy au fost pusi sub ascultare in ”ancheta libiana”, privind sume de ordinul zecilor de milioane de euro. Ancheta sub care se afla fostul sef de stat poate sa-i distruga revenirea in politica, mai ales ca de numele lui Sarkozy s-au legat si alte nereguli cunoscute ca ” afacerea Bettencourt” , ”afacerea Tapie”  sau ”afacerea Karachi”.

Ultimele stiri

  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Exit mobile version