Cauta

Franta a pierdut trei sportivi de exceptie in Patagonia

Filmarile popularei emisiuni ”Dropped” a canalului francez TF1 au luat, luni, o intorsatura dramatica: zece oameni si-au pierdut viata in Argentina, in urma coliziunii a doua elicoptere. Parchetul din Paris a deschis, ieri, o ancheta pentru omor din imprudenta. Presedintele Francois Hollande si-a exprimat ”imensa tristete”.

”Un accident intre doua elicoptere in Quebrada del Yeso a provocat moartea a zece persoane (…) Victimele faceau parte din echipa de productie a emisiunii «Dropped»”, au anuntat autoritatile din provincia La Rioja (nord-estul Argentinei). Opt francezi care participau la filmari au murit, alaturi de doi piloti argentinieni. Intre victime se afla sportivii Florence Arthaud (57 ani), Camille Muffat (25 de ani) si Alexis Vastine (28 de ani). Alte cinci victime ale echipei ”Dropped” sunt: Laurent Sbasnik, Lucie Mei-Dalby, Volodia Guinard, Brice Guilbert, Edouard Gilles. Cele doua elicoptere au decolat de pe un teren de fotbal din Villa Castelli cand, din motive inca neclare, s-au ciocnit in zbor, prabusindu-se in flacari. Filmarile emisiunii au inceput la sfarsitul lunii trecute in Ushuaia, in sudul continentului (Patagonia). Emisiunea urma sa fie difuzata in vara in Franta. Formatul presupune supravietuirea a opt sportivi care sunt lasati in salbaticie. La emisiune urmau sa participe si inotatorul Alain Bernard, ciclista Jeannie Longo, fotbalistul Sylvain Wiltord, schioarea Anne Marxer si patinatorul Philippe Candeloro, potrivit AFP.

”Dropped”, aruncati mortii

Florence Arthaud era unul din cei mai mari navigator ai lumii, impunandu-se intr-un sport dominat de barbati. In 1990 a castigat cursa Drumul Romului, cea mai prestigioasa competitie transatlantica solo, intre Saint-Malo (Bretania, estul Frantei) si Pointe-a-Pitre (Guadelupa). ”A fost un marinar extraordinar”, a elogiat-o navigatorul Olivier de Kersauson.

Florence Arthaud

Inotatoarea Camille Muffat s-a remarcat in mod exceptional la Jocurile Olimpice din Londra, in 2012, cucerind trei medalii , aur  (400 metri liber), argint (200 metri liber) si bronz (4×200 metri liber-stafeta). A fost medaliata cu bronz la CM din 2011 si 2013. Boxerul Alexis Vastine, la categoria super-usoara, a fost medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din Beijing, in 2008. Societatea de productie ALP a anuntat ca filmarile emisiunii au fost intrerupte, toate echipele ALP urmand sa se intoarca in Franta.

Hollande, ”emotionat” si ”stupefiat”

Camille Muffat

Presedintele francez, Francois Hollande, si-a exprimat ”stupoarea si emotia” in urma tragediei. Intr-un comunicat difuzat de Palatul Elysee se arata ca ”Disparitia brutala a compatriotilor nostri reprezinta o imensa tristete”. ”Toata Franta este in doliu”, a declarat si premierul Manuel Valls. Elicopterele au fost puse la dispozitia echipei „Dropped” de catre autoritatile locale.

Alexis Vastine

In fiecare din cele doua aparate se aflau cinci persoane, patru francezi si un pilot argentinian. ”Sportul francez este in doliu pentru ca am pierdut trei mari campioni”, a declarat secretarul de Stat francez Thierry Braillard, la RTL, in timp ce ministrul  Culturii, Fleur Pellerin, si-a exprimat ”marea emotie si compasiune”. Fotbalistul Sylvain Wiltord, unul din concurentii ”Dropped” a scris pe Tweeter: ”Sunt devastat si ingrozit, nu am cuvinte”.

Serie neagra pentru TF1

Catastrofa din Argentina continua o serie neagra pentru postul tv. In 2013, un alt reality-show de supravietuire, ”Koh-Lanta” (produs pentru TF1 tot de ALP) a fost intrerupt dupa moartea unui candidat, tot in timpul filmarilor. Incidentul a fost urmat de sinuciderea medicului echipei.

Ultimele stiri

  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Exit mobile version