Cauta

Firea, mai bine pleaca!

Am urmarit-o cu atentie pe Gabriela Firea intr-o emisiune televizata. Nu am inteles de ce s-a dus acolo. Nu a venit cu nimic nou. Ma asteptam sa faca dezvaluiri tari de tot, de genul „Dragnea a furat banii de la FNI” sau „Dragnea, regele contrabandei cu stiuci din Belina”. Nici pomeneala, a fost aceeasi zeama reincalzita, cu taitei uscati pe marginea farfuriei.

De data asta ziaristul din doamna primar i a tras clapa

Ori Gabriela Firea nu a avut inspiratie, ori gazetarul din ea, cu care ii place sa se laude, plecase la o bere cu prietenii. Surprinzator pentru un ziarist ca ea, care a inventat o linie in presa sau a dat o linie presei, ca n-am inteles prea bine la ce se referea. M-am simtit dezamagit de lipsa apetitului ei de a mai usca rufele, inca o data, pe gardul dinspre ulita.

Cine pe cine pacaleste?

Nu stiu cum de a clacat in fata unui subiect atat de generos, ca Liviu Dragnea. Ca ziarist cu atata experienta in spate, ar fi putut sa impinga realitatea pana la marginea fictiunii. Este un exercitiu usor, de imaginatie, pe care l-ar fi putut face credibil. Gabriela Firea, si nu stiu de ce, a preferat varianta opusa. A impins fictiunea pana la marginea realitatii si n-a mai iesit nimic. Cine ar fi crezut ca ea a epuizat toate caile de dialog cu Liviu Dragnea? Necredibil. „Ne-am saturat sa fim bagatelizati, batjocoriti, filati, monitorizati”, a precizat doamna ziarist care nu poate fi dusa de nas. Pe ea n-o pacaleste nimeni. Asa e, ea este singura care se pacaleste. Sau poate ochiul. Sau poate simturile de copoi de presa.

Ca la Primaria Bucuresti

„Domnul Dragnea a ajuns sa sune colegi din tara sa le spuna ca va propune excluderea mea la CEx. Eu sunt de partea partidului”. Vai, dar nu se poate una ca asta. Daca ar fi pus si virgula acolo unde pana si Pandele vede ca lipseste, poate as fi crezut-o. Pot fi de acord cu ea numai in partea a doua, acolo unde zicea de partid, dar a plecat pe calea fictiunii si i s-a strecurat credibilitatea printre degete. Ma intreb, acum, ce se va intampla daca partidul ii va spune sa plece? Ramane tot asa, va fi de partea lui? Sa ma ierte doamna jurnalist Gabriela Firea, dar, in locul ei, as pleca. Macar i-ar face in ciuda lui Dragnea, sa nu mai aiba pe cine da afara. N-ar avea decat de castigat. Ar avea suficient timp sa mediteze la diferenta dintre a impinge realitatea pana la marginea fictiunii si a impinge fictiunea pana la marginea realitatii. E cam ca la Primarie, doamna Firea. Cu „d”, ca doar n-oti fi vreo institutie.

Ultimele stiri

  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Lupta din MotoGP, mutată în ring?!
  • Povestea cuprului la 10.000 de dolari. “Ultimul risc de aprovizionare rămas pentru industria vehiculelor electrice”
  • Haos în sistemul energetic. Hidroelectrica a fost deconectată
  • Veste mare de la Klaus Iohannis pentru şoferii cu permis de conducere categoria B. Vor putea conduce şi alte vehicule
  • De ce datoriile Europei cresc din nou. “O bombă politică și economică”
  • Exit mobile version