AcasăOldCopil roman infectat cu Zika. Baiatul are 10 ani

Copil roman infectat cu Zika. Baiatul are 10 ani

La opt zile de cand aflam despre un prim caz de roman infectat cu Zika, a aparut si al doilea pacient. Si de aceasta data Ministerul Sanatatii mentioneaza ca este vorba despre un „caz de import”, in sensul in care copilul a contractat virusul in afara tarii.

Noul caz de Zika si-a gasi confirmare seara trecuta, dupa ora 21, anunta MS in cursul acestei dimineti.

Este vorba despre cazul unui copil in varsta de 10 ani, care nu locuieste in tara. Baiatul este  stabilit alaturi de parintii sai in Guyana Franceza, dar a venit in Romania, saptamana trecuta, pe 12 iulie (ironia face ca acest lucru sa se intample chiar in ziua in care aflam despre primul caz de Zika diagnosticat la un pacient roman-n.r), in vacanta la rude.

Pe 13 iulie, insa, adica miercurea trecuta, pustiul a inceput sa prezinte cateva simptome specifice contractarii virusului raspandit prin muscatura „tantarului-tigru” – si anume febra, eruptii pe piele si dureri musculare. Din cate mai mentioneaza reprezentantii ministerului condus de Vlad Voiculescu, „simptomele au disparut in termen de 24 de ore”.

Doua zile mai tarziu, copilul a ajuns la „Victor Babes”, in Capitala, fiind internat la acest spital de boli infectioase, „date fiind simptomele si faptul ca locuieste intr-o zona cu transmitere activa a acestui virus”. A primit unda verde de la medici sa paraseasca spitalul pe 18 iulie, adica luni. O zi mai tarziu, analizele facute in cazul sau au confirmat faptul ca a contractat virusul Zika.

Va reamintim faptul ca in urma cu 8 zile s-a aflat ca o tanara in varsta de 27 de ani – revenita in tara din Martinica- a mers la medic, dupa ce a prezentat febra usoara si eruptii cutanate. Si ea a primit confirmarea infectarii cu virusul amintit.

Cititi si: Cum se transmite virusul Zika si care sunt simptomele

Un prim caz confirmat. Virusul Zika, in Romania!

author avatar
Cristina Stefan
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger