AcasăOldAfaceristul Dan Adamescu, urmarit penal

Afaceristul Dan Adamescu, urmarit penal

Dan Grigore Adamescu

Procurorii anticoruptie au anuntat, joi, inceperea urmaririi penale pe numele omului de afaceri Dan Grigore Adamescu.

Dan Grigore Adamescu

Afaceristul este acuzat de dare de mita. Dan Adamescu este cercetat in dosarul magistratilor de la Sectia Civila a Tribunalului Bucuresti. Procurorii DNA sustin ca au date din care sa rezulte ca miliardarul ar fi dat anumite sume de bani unor judecatori pentru ca acestia sa dea solutii favorabile in cazul unora dintre societatile la care afaceristul este actionar. „In ordonanta de efectuare a urmaririi penale se arata ca, in cauza, exista date si aspecte din care rezulta indicii rezonabile ca, in cursul lunii decembrie 2013, suspectul Adamescu Grigore Ioan a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpatilor STANCIU ION si ROVENTA ELENA, judecatori la Tribunalul Bucuresti – Sectia VII Civila, pentru ca in schimb, magistratii sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era suspectul Adamescu Grigore Ioan”, se mentioneaza in comunicatul DNA.

Masura a fost anuntata la doar o zi dupa ce procurorii anticoruptie au facu perchezitii la domiciliul omului de afaceri, precum si la sediul ASTRA SA, societatea de asigurari controlata de catre Adamescu.

Magistratii arestati preventiv sunt acuzati ca, personal sau prin intermediari, ar fi pretins si primit de la  lichidatori sau administratori judiciari sume de bani, bunuri, servicii “in scopul de a indeplini/ a nu indeplini sau a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu ori pentru a-si exercita influenta pe langa magistratii judecatori, de la diverse instante din Bucuresti sau din tara”. Totul, sustin procurorii DNA, prin intermediul unor „informatii detinute prin prisma atributiilor deduse judecatii, pe care le-au pus la dispozitia lichidatorilor judiciari, implicati sau interesati in procedura insolventei unor societati comerciale”.

Citeste si: Astra Asigurari, sub supraveghere financiara: Se prabuseste imperiul lui Adamescu?

A inceput sa se clatine imperiul lui Adamescu!

Scandalul judecatorilor corupti clatina imperiul miliardarului Dan Adamescu

207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger