Cauta

Escrocii de la BNR

Banca Nationala a Romaniei seamana din ce in ce mai mult a stat in stat, ceea ce probabil ca si-au dorit bosii de acolo dintotdeauna. In timp ce in tara se geme de foame, smecherii de aici isi umfla salariile peste poate.

O informatie a sifonat in audiovizual. Aceasta spune ca lui Mugur Isarescu i s-a marit substantial salariul care si asa era colosal pentru o Romanie in care peste jumatate din populatie se zbate ca sa poata supravietui de pe o zi pe alta. Sincer, nici nu mai conteaza cu cat s-a marit acest salariu cand si cel vechi era gras, gras de tot. Dar oare se justifica aceasta marire?

Unii tac si fac…doar pentru ei

Nu de mult, toata presa vorbea cu o manie demna de proletariatul rosu despre salariile nesimtite care se propaga pe nestiute in structurile de stat. Cainii au latrat de-au ragusit, caravana nesimtitilor a mers mai departe. Asta este noua practica; se tace, dar se face. Pas-pas, pe tacute sau noaptea ca hotii. Degeaba ne indignam la salariile parlamentarilor, spre exemplu, ca astea se stiu pe fata. Alea de la BNR, daca nu sunt sifonate, pot sa creasca si cu 2.000 la suta dintr-un condei. Pe blat. Sau pe burta, cum se zice in popor. Pulimea cu durerile ei, escrocii cu traiul bun si multe vorbe intelepte despre inflatie, revolutie fiscala si dobanzi-cheie. Ajustam, surubarim, dar avem grija de pungile bosilor, sa nu cumva sa le scada nivelul de trai ca li se dezumfla burtile si odata cu acestea si afacerile care le mai au pe langa. Nu e rau sa tot sugi de la stat.

Marire de „despartire de banca”

Dar sa vedeti explicatia vizavi de acesta marire facuta pe sest. Adrian Vasilescu, candva fost gazetar, acum trecut de partea escrocilor de vaza din stat, a declarat ca umflarea lefei sefului sau este de fapt un fel „despartire de banca”. Adica de adio. De plecare. De plecare de unde? Din BNR, intelegem noi. Da? Si cand pleaca Isarescu, caci pare prins in ciment, batut in cuie si lipit cu superglue de fotoliul de guvernator. S-a negociat ceva si nu stim noi? S-a scos postul la mezat? Nu avem un raspuns, dar daca nea Isarescu nu-si ia talpasita, motivatia cu bonusul de despartire nu prea tine. De altfel, Vasilescu a realizat ca a scapat porumbelul printre dinti si a dat-o in balbaiala acuta. Penibil. Revenind, insa, la chestiunea de baza, aceea ca se fac salarii grase dupa ureche, dupa nevoile nesatulilor, avem de a face cu o totala netransparenta atunci cand e vorba despe anume persoane. Democratia se opreste la crenelurile castelului lui Mugur, numit abuziv BNR, dar care este un fel de mosie a unei maini de nemernici. Dar ce sa ne mai miram, s-a zis de mult: „cine imparte, parte-si face”. Bine, dar lui Isarescu chiar pare sa nu-i mai ajunga. Mai lasa, bre, si pentru altii, ca nu e musai sa duci tot tezaurul la matale la crama, mai cu mila, ca nu imparatesti Pamantul!

Ultimele stiri

  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Exit mobile version