AcasăNewsDrama minorelor violate de către asistentul maternal. Gabriela Firea și Daniel Băluță,...

Drama minorelor violate de către asistentul maternal. Gabriela Firea și Daniel Băluță, chemați să intervină

minoreRomâncele, "productive" încă din adolescenţă: avem tot mai multe mame minore

Se fac cercetări într-un caz în care două minore în vârstă de 14, respectiv 15 ani, instituționalizate, ar fi fost abuzate sexual de către asistentul lor maternal. Cazul a fost făcut public și pe rețelele sociale de Vișinel Bălan, președinte Consiliul Tinerilor Instituționalizați.

Bărbatul spune că a încercat să sesizeze Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 legat de 3 fete abuzate sexual de un asistent maternal. Pentru că nu i s-a răspuns, acesta a făcut public cazul fetelor pe reţelele sociale.

„Trei fete abuzate sexual de asistentul maternal la DGASPC sector 4. Am intrat în posesia unei scrisori de disperare, frica de a nu se mușamaliza această nenorocire ce s-a abătut asupra fetelor abuzate sexual de către asistentul maternal profesionist. Vă puteți imagina ce traume au fost declanșate în sufletul acestor fete? Au acces aceste fete la servicii de terapie?”, scrie Vișinel Bălan.

Acesta le-a cerut ministrului Gabriela Firea şi primarului Daniel Băluţă să intervină. Vișinel Bălan mai scrie că a contactat DGASPC Sector 4, însă, reprezentanții instituției „nu au reacționat”. Surse apropiate anchetei spun că una dintre fete ar fi rămas însărcinată și a fost constrânsă de bărbat să facă avort, potrivit Antena 3.

Poliția Capitalei face cercetări

După ce povestea a ajuns în spațiul public, s-a sesizat Poliția Capitalei, care a transmis că acest caz este cercetat de Secția 26 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

„Cercetările au fost declanșate în luna iulie 2021, când subunitatea de poliție a fost sesizată de către un reprezentant al unui centru de primire în regim de urgență, cu privire la faptul că două minore, ar fi fost victimele unor agresiuni sexuale, fiind indicat ca posibil agresor asistentul maternal la care se aflau in plasament”, se arată într-un comunicat transmis, marți, de Poliția Capitalei.

Potrivit sursei citate, din datele și probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că faptele ar fi fost săvârșite până în luna iulie 2021 , când cele două minore au fost internate într-un centru de pe raza sectorului 4.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol, agresiune sexuală și coruperea sexuală a minorilor „În cauză au fost efectuate mai multe activități procesual penale, au fost ridicate probe și mijloace de probă și dispuse expertize. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol, agresiune sexuală și coruperea sexuală a minorilor”, mai transmite Poliția Capitalei.

author avatar
Andrei Ștefan
422 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger