AcasăȘTIRI EXTERNEIndia. Acuzat de tentativă de viol, va spăla rufele a 2.000 de...

India. Acuzat de tentativă de viol, va spăla rufele a 2.000 de femei, 6 luni

India. Acuzat de tentativă de viol, va spăla rufele a 2.000 de femei, 6 luni

Un bărbat din India, acuzat de tentativă de viol, a fost eliberat pe cauțiune, cu condiția ca acesta să spele și să călce, pe cheltuiala sa, rufele tuturor femeilor din satul său timp de șase luni. 

Lalan Kumar, 20 de ani, de profesie spălătore, va trebui să cumpere detergenții și toate echipamentele necesare pentru spălarea și călcarea rufelor a aproximativ 2.000 de femei din Majhor, satul său situat în statul Bihar (nord-est), potrivit deciziei judecătorului, pronunțată miercuri.

„Toate femeile din sat sunt mulțumite de decizia instanței”

Santosh Kumar Singh, ofițer de poliție din districtul Madhubani din Bihar, a declarat pentru AFP că Lalan Kumar a fost arestat în aprilie trecut, inclusiv pentru tentativă de viol.

Nu s-a stabilit încă nicio dată pentru procesul său. „Toate femeile din sat sunt mulțumite de decizia instanței”, a declarat Nasima Khatoon, șeful consiliului satului.

„Este o decizie istorică. Acest lucru va întări respectul față de femei și va contribui la protejarea demnității lor”, a adăugat Nasima Khatoon, unul dintre demnitarii satului care îl va supraveghea pe Lalan.

Sătenii cred că această decizie a avut un impact pozitiv, făcând din agresiunile împotriva femeilor un subiect de dezbatere și discuție în comunitatea lor.

Peste 28.000 de violuri la nivel national, anul trecut

„Este o etapă remarcabilă și un alt tip de pedeapsă care trimite un mesaj societății”, a spus Anjum Perween, un rezident din Majhor.

Legile indiene au fost înăsprite împotriva violatorilor după violul în grup al unei tinere, care a murit din cauza rănilor sale, în 2012, în New Delhi. Cazul a șocat întreaga lume.

Peste 28.000 de violuri au fost raportate la nivel național în 2020. Poliția a fost mult timp criticată pentru că nu a făcut suficient pentru a preveni infracțiunile violente și pentru că nu a adus în instanță cazurile de agresiune sexuală.

 

author avatar
Tudor Borcea
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger