Cauta

Dictatura UE! Romania, sub bocancul Bruxellesului!

S-a dat ordin de lupta pe unitatea Bruxelles: dupa ce tarile membre ale Uniunii Europene au fost deposedate de Parchetele Generale (se infiinteaza Procuratura Europeana, sub conducerea Laurei Codruta Kovesi), urmeaza asaltul la finantele publice! Primul pas – verificarea la sange a tuturor contractelor semnate cu firme din afara UE; se au in vedere companiile din China si Rusia, dar ochiul vigilent al CE este atintit si asupra firmelor arabe, braziliene si americane, alti mari jucatori pe piata europeana! Nimeni nu misca in front, iar cine misca, misca mort, asta este deviza doctrinei macroniste, noua Biblie ce se scrie azi.

Noul organism de control aprobat de PE va avea rol de verificare peste tot ce inseamna investitii straine in tarile membre ale Uniunii Europene

Parlamentul European este un organism ascultator si pregatit in orice moment sa duca la indeplinire misiunea ce i-a fost trasata. La o adica, se convoaca si in weekend, cu sedinte tinute duminica, sa vada masa votantilor ca trimisii ei la Bruxelles muncesc, nu taie frunze la caini. Cu o majoritate zdrobitoare (500 de voturi pentru si 49 impotriva), PE a aprobat in regim de urgenta propunerea de infiintare a unui nou instrument de control – ISD este acronimul de la Investitii Straine Directe. La fel ca Procuratura Europeana (activa de la 1 ianuarie 2020), ISD va avea rol de verificare si control peste tot ce inseamna investitii straine in tarile membre ale Uniunii Europene! Si, ca sa-i dea greutate noului organism, ISD opereaza doar pe criterii de securitate ce vizeaza protejarea sectoarele strategice ale economiei spatiului comunitar, jura Bruxellesul.

Au pus geana pe tarile din Est

La nivel declarativ, niciunul dintre state nu este vizat in mod direct, insa e clar ca „agentii” acestui nou organ represiv sunt cu geana pe tarile din Est. Vizate: Ungaria si Bulgaria, ale caror afaceri cu Rusia sfideaza interesele UE, dar si Romania, care isi doreste cu ardoare dezvoltarea parteneriatului economic cu China.

Parlamentul European cauta sa impuna restrictii companiilor de stat ce doresc sa faca investitii in sectoare si tehnologii considerate strategice si cu impact asupra proiectelor europene aflate in derulare; chipurile, este nevoie de verificarea acestor investitii din afara UE pentru a nu pune in pericol interesele vitale ale Uniunii. De fapt, in traducere libera, ca nu mai are rost sa ne ascundem in spatele frazelor pompoase: Bruxellesul vrea sa decida absolut tot – ce fel de investitii ai voie sa faci, cu cine poti intra in afaceri, care sunt domeniile ce pot fi dezvoltate etc!

Control total asupra energiei si comunicatiilor

Noul regulament protejeaza… . Nu, comunicatul PE trebuia sa inceapa cu totul altfel, de forma: „Am instituit control total asupra…”! Caci, exact asta au votat europarlamentarii: trecerea sub comanda directa a UE a sectoarele de energie, transport, comunicatii si date, spatiu cosmic si finante, tehnologii, inteligenta artificiala si robotica. Mai mult, deputatii au mai adaugat si ei cateva sectoare, care initial nu fusesera incluse in raport; asa, sa fie controlul total. Asadar, statele au pierdut si furnizarea de apa, asistenta medicala, apararea, mass-media, biotehnologia si siguranta alimentara!

„Europa care protejeaza a devenit o realitate. Acest mecanism este un pas concret catre amenintarile impotriva industriilor, tehnologiilor si intereselor noastre strategice. Europa isi asuma controlul asupra destinului propriu si este in acelasi timp deschisa investitiilor”. Halucinanta declaratie ii apartine francezului (altcuiva nu se putea!) Franck Proust, raportor al acestei masuri in Parlamentul European. Iata ce ineptii poate scoate pe gura un Proust, care vorbeste despre amenintari impotriva industriilor, cand, de fapt, pe el il arde doar de „interesele noastre strategice”. Adica, bai, colonizatilor fraieri consumatori, cum va permiteti sa construiti/ modernizati ceva in tara voastra cu finantare din China (sau Rusia, sau Emirate, Brazilia etc) cand puteti apela la bancile si firmele noastre de creditare?! Austria, Olanda si Franta va asteapta, au muuulte si flamande banci, pregatite sa va imprumute la o dobanda excelenta, de nerefuzat. In ultima lui fraza, exact asta ne zice acest Proust si jumatate. Retineti: „ Europa isi asuma controlul asupra destinului propriu si este in acelasi timp deschisa investitiilor”. Aici, in Uniune, noi controlam tot ce misca si va asteptam sa faceti coada la imprumuturi. Hai, repejor, Romania sa treaca in fata, i-am pregatit deja un pachet „preferential”, sa-si faca autostrazi!

Ultimele stiri

  • Burduja cere fotografii cu Bucureștiul pe care Nicușor Dan „refuză să îl vadă”: „Să îl aducem pe Primarul Capitalei cu picioarele pe pământ”
  • Criza forţei de muncă în România, rezolvată cu lucrătorii asiatici. Cine sunt oamenii care trăiesc în cartierul Komitat București Sud
  • Unde este Poiana Narciselor, peisajul de vis pe care românii îl caută pentru o vacanţă ca de neuitat
  • Imagini apocaliptice, cu sute de mii de pești morți, pe o suprafață de sute de hectare. Căldura, ucigaşul silenţios (VIDEO)
  • Florin Călinescu, atac dur la Klaus Iohannis: „Să ții un post blocat 27 de ani, asta este o mizerie…”
  • Românii care se aleg cu pensii mai mari cu 1.500 lei, după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Meteorologii ANM anunţă, după ploi şi vijelii, canicula în mijlocul lunii mai. Zonele afectate
  • Cutremur în România, marți dimineață/Ce magnitudine a avut seismul din 7 mai
  • Motivul pentru care Guvernul e la un pas să „îngheţe” salariile şi pensiile. Anul electoral îi încurcă mult
  • Cinci muncitori au murit în Sicilia, într-o stație de epurare – VIDEO
  • Exit mobile version