Cauta

Dezvăluiri incredibile despre cum funcționează Poliția Română

Fostul șef al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual face o radiografie șocantă a ceea ce se întâmplă în realitate în sistemul Ministerului de Interne. Acesta ne vorbește despre șefi de poliție conduși de interlopi, despre lipsa de responsabilitate și delăsarea polițiștilor care au decredibilizat în totalitate instituția.

Politicul implicat în numirea șefilor din Poliție susțin sindicaliștii

Dosare cu interlopi duse la minister și nerezolvate, șefi de poliție incompetenți ținuți în funcții și polițiști demotivați sunt doar câteva din elementele scoase la iveală de fostul președinte al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Teoader Paraschiv. Acesta ne spune că sistemul este defectuos în totalitate și că i-a avertizat pe cei aflați în structurile de conducere că într-o zi ”buba se va sparge”. ”Am atras atenția și miniștrilor, le-am dus multe dosare cu interlopi, trimiteau Corpul de Control care spunea că nu se confirmă nimic și tot așa. Eu trăgeam semnale de alarmă la ședințele interne, cu polițiștii și cu liderii de sindicat că este o bubă care într-o zi s-ar putea să se spargă. Eu am sesizat de mult asta cu Șoric și casa construită de Șoric în curtea interlopului Mararu atunci când a murit Mararu, dar nu s-a luat în considerare. Dar eu cu doi ani înainte duceam dosare la miniștrii de Interne, unii dintre ei au și recunoscut că au primit dosar, Nica, de exemplu, dar toți erau într-o clică. Se ducea Corpul de Control acolo, Șoric îi ducea la masă, îi înregistra și făceau rapoarte favorabile. În momentul în care unii dintre ei au ajuns să fie conduși de interlopi nu au mai lucrat pentru instituție.

Polițiștii, intimidați cu plângeri ca să îngroape dosarele

La noi mafia din țările occidentale este transpusă prin interlopii ăștia, care sunt un fel de mafie locală mai mică. Au fost polițiști care veneau la mine plângând, să-i salvez. Mulți dintre ei lucrau gratis, după ce îi filmau interlopii că au primit bani și au participat la un botez, la o nuntă. Și le spuneam că nu au ce să facă decât un autodenunț. Și ei îmi spuneau că, dacă se autodenunță, o să trebuiască să-i înfunde și pe șefii lor”, ne-a declarat Teoader Paraschiv.

”Din opt ore, se lucrează două”

Fostul șef și fondator al SNPPC susține că nu crede că există vreun polițist care muncește efectiv mai mult de două ore pe zi. ”Indiferent cum a fost cineva angajat, prin concurs sau oricum, că atunci când e nevoie de personal se iau la limită, fiecare om are obligația să se pregătească în fiecare zi, astfel încât în cele opt ore de muncă să muncească măcar șapte. La noi nu știu dacă este cineva care muncește mai mult de două ore din cele opt. Mulți dintre polițiști consideră însă că în momentul în care au ajuns în funcție, cetățeanul este în slujba lor, nu invers. Pentru că așa au moștenit, așa se preocupă șefii să-i pună la treabă, cei mai mulți dintre șefi nu sunt în stare să dirijeze o activitate de la cap la coadă, nu au inițiativă, nu le dau voie nici celorlalți să aibă inițiativă. Am avut cazuri în care șefii, când îl vedeau pe unul mai inteligent, îl țineau numai în pedepse, ca să nu îi ia locul, pentru că legea de organizare prevede că dacă ai o sancțiune disciplinară nu mai poți ocupa o funcție de conducere. Pe timpul cât este cercetat nu poate să participe la examenele pentru funcții de conducere și așa există un instrument, îi ține cu botul pe labe la infinit, indiferent de activitatea pe care o desfășoară. Modul de evaluatre este subiectiv. De exemplu, doi polițiști lucrează în același loc, în ture. Unul dă 20 de amenzi, celălalt dă 20 de amenzi și niciunul nu a făcut vreun dosar, pentru că n-au constatat nicio infracțiune. Pe cel pe care vrei să-l promovezi îi spui că datorită activității desfășurate pe prevenție nu a avut infracțiuni, iar pe cel pe care vrei să-l sancționezi îi spui că nu s-a implicat și nu are niciun dosar penal. Sistemul este defectuos în totalitate. În primul rând este puțină responsabilitate, mai mult, prin pensionările masive, prin plecarea specialiștilor au ajuns la comandă oameni care nu fac altceva decât să-și păzească scaunul. Sunt șefi care nu știu nimic de capul lor și când pleacă în concediu le spun subordonaților să nu miște un deget fără să-l sune”, ne-a mai precizat Teoader Paraschiv.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version