Cauta

Device-urile mobile modifica creierele copiilor

Concret, jocul pe dispozitivele mobile si navigatul pe internet subtiaza prematur cortexul, scoarta cerebrala care analizeaza informatiile transmise creierului de cele cinci simturi.

Efectele jocurilor pe smartphone asupra celor mici

In 21 de centre de cercetare din Statele Unite, cercetatori de la National Institutes of Health (NIH) au inceput sa monitorizeze creierele a 4.500 de copii cu varste cuprinse intre noua si zece ani, pentru a vedea daca utilizarea intensiva a jocurilor video si timpul petrecut pe internet au o anumita influenta asupra dezvoltarii lor. Primele concluzii dupa testele de rezonanta magnetica arata  arata „urme diferite” in creierele copiilor care folosesc smartphone-uri, tablete si jocuri video mai mult de sapte ore pe zi, a explicat Gaya Dowling, unul dintre medicii autori ai studiului. Subtierea cortexului este considerata ca un proces de imbatranire, dar inca nu se stie daca acest proces este unul nefast, spune Dowling. Smartphone-ul poate sa genereze un efect de dependenta, intrucat timpul petrecut in fata unui ecran stimuleaza sinteza de dopamina, hormonul placerii. „Exista, deci, mai multe sanse ca oamenii sa actioneze impulsiv si sa utilizeze retelele de socializare intr-o maniera compulsiva decat, de exemplu, sa se ocupe putin de ei”, a explicat cercetatoarea Kara Bagot. NIH a inrolat in total 11.000 de copii, care vor fi monitorizati timp de mai multi ani, pentru a studia impactul generat de timpul petrecut pe dispozitivele mobile asupra dezvoltarii lor intelectuale si sociale si asupra sanatatii lor. Rezultatele cercetarilor  vor incepe sa fie publicate in prima parte a anului 2019.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version