Cauta

Davos: Vine criza mondiala!

Bancherii, politicienii si directorii de companii participanti la Forumul Economic Mondial de la Davos au fost avertizati asupra apropierii unei noi crize financiare.

In timp ce bursele inregistreaza cresteri puternice, directorii din sectorul financiar spun investitorilor sa evite repetarea greselilor din 2006. Sefii Citigroup, Barclays si Carlyle au trasat paralele intre situatia actuala de pe pietele financiare si cea care a precedat Marea Recesiune. Ei au avertizat ca o crestere economica ar putea fi distrusa daca dobanzile ar creste peste asteptari. ”Cand urmatoarea criza va veni – si va veni – este probabil sa fie mai violenta daca nu vom elimina o parte din presiune pe parcurs”, a afirmat directorul general al Barclays, Jes Staley. Directorul general al grupului Carlyle, David Rubenstein, a avertizat ca pe pietele de capital exista o capacitate foarte limitata pentru a face fata unei cresteri reale a dobanzilor. ”De obicei, cand oamenii sunt fericiti si increzatori, se intampla ceva rau”, a avertizat el.

Timp de mai multi ani, economia Europei a fost ”bolnavul” forumului de la Davos, din cauza crizei din Grecia, a incertitudinilor legate de longevitatea euro, cresterea populismului si Brexit. Situatia s-a schimbat, cu o revenire a economiei pe care putini observatori au considerat-o posibila. Ken Rogoff, de la Universitatea Harvard, a spus ca este ”o poveste fenomenala”, iar Rubenstein, seful Carlyle, a numit Europa ”o destinatie foarte atractiva pentru investitii”. El l-a laudat si pe presedintele Bancii Centrale. Chiar daca bursele sunt in crestere, criza financiara a avut un impact pe termen lung in privinta participantilor la Davos, numarul reprezentantilor occidentali fiind depasit de cel al reprezentantilor Chinei si Indiei.

Ultimele stiri

  • VIDEO. A sunat la numărul unic de urgență, pentru a-i spune cineva „La multi ani”!/Ce a urmat e cu totul emoționant
  • Acţiunea prin care armata israeliană anunţă, practic, asaltul asupra zonei Rafa. 1,5 milioane de palestinieni trăiesc acolo!
  • Piedone, atac la Nicușor Dan: „Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine”
  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Exit mobile version