Cauta

Dacă nu-i în fruntea țării, măcar în fruntea Crucii Roșii. Majestatea Sa Margareta, realeasă președintă

Crucea Roşie Română şi-a ales conducerea. Astfel, Majestatea Sa Margareta a obţinut un nou mandat de preşedinte, iar Raed Arafat a fost reales vice-preşedinte al organizaţiei. Cel din urmă a anunţat înfiinţarea Consiliului Naţional de prim-ajutor al Populaţiei.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Sursa foto Facebook

După patru ani de mandat, Majestatea Sa Margareta a fost realeasă sâmbătă preşedinta Crucii Roşii. Este  o tradiţie începută de reginele Elisabeta, Maria și Elena, care au fost în fruntea organizaţiei şi s-au implicat în timpul Războiului de Indenpendenţă, dar şi în Primul şi cel de-al Doilea Război Mondial.

Vicepreşedintele Raed Arafat a anunţat în cadrul acestui eveniment e că va crea Consiliul Național de prim-ajutor al populației, în care Crucea Roșie va avea un rol primordial. S-au ales și conducerile filialelelor Crucii Roșii din toată țara. Pintre candidații cu notorietate a fost Viorel Catarmă, pentru funcția de vicepreședinte.

Sursa foto Facebook

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, este șeful Familiei Regale a României și suveranul Casei de România, începând cu ziua de 5 decembrie 2017, când a succedat tatălui său, Regele Mihai I. Titlul său dinastic este „Majestatea Sa Regina”, dar Majestatea Sa a decis ca „pentru moment” să continue purtarea titlului de „Custode al Coroanei” în împrejurările oficiale.

Crucea Roșie Română asistă persoanele vulnerabile în situații de dezastre și de criză.  Ea se află sub egida Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR), care are sediul la Geneva. Aceasta este o instituție umanitară, independentă care a pus bazele Mișcării de Cruce Roșie, în anul 1863.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version