Cauta

Cumnatul regelui Spaniei, incarcerat intr-o puscarie de femei

Inaki Urdangarin (50 de ani) , sotul infantei Cristina, sora lui Felipe al VI-lea, a ajuns dupa gratiile inchisorii din Brieva, dupa ce a fost condamnat la cinci ani si zece luni pentru deturnare de fonduri.

Urgandarin a avut dreptul sa si aleaga singur penitenciarul

Urdangarin s-a prezentat, in jurul orei locale 08.00 la portile penitenciarului din Brieva, o localitate aflata la 100 de kilometri nord de Madrid, a indicat un purtator de cuvant al administratiei penitenciare. Fost handbalist, dublu medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice  cu echipa Spaniei, Inaki Urdangarin a fost condamnat in prima instanta, in februarie 2017, de catre un tribunal din Palma de Mallorca, la sase ani si trei luni cu inchisoarea pentru ca a deturnat, in perioada 2004-2006 mai multe milioane de euro din subventii acordate fundatiei nonprofit Noos, al carei presedinte era, alaturi de asociatul sau Diego Torres. Reducerea pedepsei lui Urdangarin s-a datorat achitarii de acuzatiile de fals si uz de fals la adresa acestuia. Torres a primit cinci ani si opt luni de inchisoare. Ancheta a inceput in 2010, perioada in care Spania se afunda in criza economica. Combinata cu alte scandaluri, in special cele privindu-l pe regele Juan Carlos, aceasta afacere a stirbit serios imaginea monarhiei spaniole si a precipitat abdicarea lui Juan Carlos in favoarea fiului sau Felipe, in iunie 2014. Dupa condamnarea lui Urdangarin, casa regala a Spaniei a reamintit ”respectul absolut pentru independenta justitiei”. Infanta Cristina, in calitate de beneficiara a banilor obtinuti de sotul ei, a fost condamnata initial la o amenda de 265.000 de euro, redusa in apel la 136.959 de euro.Ca si alti condamnati in libertate din Spania, Urdangarin a putut sa-si aleaga locul unde-si va ispasi pedeapsa, cu conditia de a se preda voluntar. Inchisoarea din Brieva are o capacitate de 162 de persoane si este destinata in principal femeilor, dar dispune si de un pavilion pentru barbati, culmea ironiei, neocupat pana la venirea lui Urgandarin.

Ultimele stiri

  • VIDEO. A sunat la numărul unic de urgență, pentru a-i spune cineva „La multi ani”!/Ce a urmat e cu totul emoționant
  • Acţiunea prin care armata israeliană anunţă, practic, asaltul asupra zonei Rafa. 1,5 milioane de palestinieni trăiesc acolo!
  • Piedone, atac la Nicușor Dan: „Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine”
  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Exit mobile version