Cauta

Cum vrea Voiculescu sa conduca tara de la Cotroceni

Odata cu apropierea momentului in care Traian Basescu isi va incheia mandatul, Dan Voiculescu si-a amintit ca este un aprig sustinator al republicii prezidentiale.

Dan Voiculescu a mirosit avantajele unei republici prezidentiale

Fostul presedinte PC, Dan Voiculescu, si-a expus pe larg, deunazi, opiniile despre Constitutie si reforma statului. Nu pentru ca ar fi simtit nevoia sa o faca, ci pentru ca ar fi primit o “leapsa” (provocare careia trebuie sa-i dai curs – n.r) pe blogul personal.

In opinia mea, revizuirea Constitutiei este absolut necesara. Nu pentru ca o vrea Traian Basescu sau USL, ci pentru ca realitatea ultimilor ani ne-a demonstrat ca ambiguitatile si paralelismele din textul legii fundamentale genereaza blocaje institutionale cu efecte politice, economice si sociale extrem de grave”, sustine Voiculescu, precizand, totodata, ca este sustinator al transformarii Romaniei in republica prezidentiala, astfel rezolvandu-se “desele blocaje constitutionale care apar intre Guvern si presedinte”.

Dincolo de teorie, propunerea lui Dan Voiculescu este una cu bataie lunga. Politician abil, liderul conservator a mirosit de la o posta avantajele pe care aceasta formula i le-ar aduce dupa 2014. Evident, Voiculescu mizeaza pe succesul USL la alegeri si pe instalarea lui Crin Antonescu in fruntea republicii prezidentiale. Un Antonescu amabil, care, de dragul mediatizarii, a pus deja PNL-ul la picioarele “mogulului”.

Crin Antonescu este piesa potrivita din planul lui Voiculescu

Bun cunoscator al naturii umane, Voiculescu este convins ca-l va manevra pe liderul liberal dupa bunul lui plac , transformandu-l usor-usor intr-o marioneta cocotata pe fotoliul de la Cotroceni. Ca fostul presedinte PC are planuri mari o demonstreaza si propria postare de pe blog in care face referire la aparitia unui nou “mediator”. “Sistemul institutional romanesc are nevoie de un mediator veritabil. S-a dovedit ca Presedintele Romaniei, fie ca a fost prea puternic, fie prea slab, nu a putut deveni un mediator veritabil intre institutiile statului si intre institutii si societate. Asadar, avem nevoie de un alt mediator”, conchide Voiculescu, fara sa spuna insa la cine s-a gandit.

 

Ultimele stiri

  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Exit mobile version