Cauta

CSM vrea Justitie doar pe bani!

Romanilor li se pregateste o surpriza  care ii va arde rau la buzunare, dar si mai rau la dreptul la justitie. Fara sa le pese ca in Constituitie se mai prevede totusi ca accesul la actul de justitie este neingradit, magistratii Consiliului Superior al Magistraturii au lucrat intens la un proiect de-a dreptul socant.

Membrii CSM ii cer ministrului Catalin Predoiu sa le lase toti banii proveniti din noile taxe impuse

Conform surselor noastre, propunerile inaintate deja Ministerului Justitiei, caruia i se cere adoptarea lor in regim de urgenta, prevad nu doar marirea taxelor judiciare de acum, dar si generalizarea acestora, inclusiv pentru plangerile contraventionale.  In plus, pentru plangerile respinse sau cele retrase, deponentii vor plati usturatoare cheltuieli de judecata. In fine, o alta noutate o reprezinta destinatia tuturor acestor sume astronomice care se vor strange : intra direct in conturile instantelor de judecata!

De la anul!

Plenul CSM a elaborat un set de masuri destinate, in viziunea magistratilor, a asigura finantarea implementarii noilor coduri de proceduri civila si penala. Deci, se va taxa practic orice demers facut in justitie, si  inca de la anul! Mai mult, pana atunci, reprezentantii judecatorilor cer ca imediat, o parte din cuantumul timbrelor judiciare actuale sa fie trecute in bugetul ordinatorilor de credite, adica a instantelor de judecata. Tot in revolutionarele prevederi aflate deja pe masa ministrului Catalin Predoiu, taxele judiciare existente in prezent nu numai ca se pastreaza, dar ele vor fi substantial majorate.

Mai ieftin e staborul!

Politistii se tem ca “justitia pe bani” ii va face pe romani sa-si rezolve singuri diferendele

In rest, dupa informatiile noastre, CSM  cere, printre altele,  „ instituirea de taxe judiciare pentru plangerile contraventionale”,” obligatia platii cheltuielilor de judecata pentru petentii care primesc o solutie de respingere ori care isi retrag plangerea”, „ instituirea unor cheltuieli de procedura datorate statului nu doar in materie contraventionala, ci si in cauzele civile”. Politistii deja nu privesc cu ochi buni aceste masuri, temandu-se ca romanii vor prefera sa-si rezolve diferendele in afara justitiei, pentru ca nu vor avea bani sa plateasca atatea noi dari. Sau vor apela la judecatile tiganesti, ca tot nu ii jepcuiesc atata…

[poll id=”121″]

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version