Cauta

Confuzia care a trimis-o pe Kovesi in provincie

Fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi isi face bagajele pentru  a se intoarce la Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu, de unde provine. Membrii CSM si-au motivat decizia prin care i-au repins  solicitarea fostei sefe de recunoaştere a gradului profesional aferent PICCJ. Astfel, Kovesi nu a primit grad  aferent Parchetului General deoarece a confundat numirea in funcţii cu promovarea, scriu magistratii CSM in motivare.

In motivarea cererii sale, Laura Codruţa Kovesi a spus ca in perioada 2006-2018 a fost procuror general (6 ani) şi procuror-şef al DNA (5 ani), funcţii care pot reprezenta motive pentru a-i fi acordat gradul profesional aferent Parchetului General. Membrii CSM sustin insa contrariul. Ca orice procuror care a fost numit intr-o functie trebuie, conform legii, sa se intoarca la Parchetul de unde provine. „Astfel prin faptul ca a deţinut timp de 11 ani aceste funcţii in cadrul PICCJ şi avand in vedere practica constanta anterioara a CSM in cazul procurorilor care au deţinut funcţii de conducere in PICCJ, dar şi practica ICCJ in materie, doamna procuror a apreciat ca ii poate fi recunoscut gradul profesional corespunzator PICCJ pentru o aplicare unitara a dispoziţiilor legale şi pentru a nu se crea situaţii de discriminare pentru procurorii aflaţi in aceeaşi situaţie”, arata procurorii CSM, in motivarea deciziei din 6 noiembrie. Potrivit procurorilor, promovarea in funcţii de execuţie şi obţinerea unui grad profesional superior cu un caracter permanent „reprezinta un drept caştigat cu caracter definitiv in evoluţia carierei profesionale a unui magistrat, spre deosebire de numirea intr-o funcţie de conducere, care este temporara”. Dupa ce a fost revocata din funcţia de şef al DNA, procurorul general Augustin Lazar a decis delegarea sa in funcţia de procuror la Serviciul de indrumare şi control din cadrul Parchetului General  incepand de 11 iulie 2018.

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version