Cauta

Concluziile anchetei facute la Spitalul Bagdasar, in cazul pilotului paramotorului

La finele unor verificari incepute luni seara, specialistii care au mers la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitala au anuntat concluziile anchetei facute la unitatea medicala in care se afla internat, de mai bine de o saptamana, pilotul de paramotorului cazut in Comana. Despre pacient, familia a dezvaluit ca are doua bacterii rezistente la antibiotic si ca se spera transferul sau in afara tarii.

Inainte de a va face cunoscute rezultatele raportului de ancheta, va amintim faptul ca deunazi, in presa a aparut o reactie din directia unitatii medicale, din care ar rezulta faptul ca bacteriile depistate in organismul pacientului ar fi putut fi contractate din apa lacului in care a cazut pilotul, in timpul accidentului. Acest aspect este contrazis, insa, de rezultatele investigatiei facute de catre inspectorii din cadrul Directiei de Sanatate Publica Bucuresti si inaintate MS. „Pacientul de la Spitalul Bagdasar-Arseni a dezvoltat o colonizare cu germeni de spital”, mentioneaza reprezentantii ministerului.

Pacientul, izolat intr-o rezerva din ATI

Concret, despre pilotul in varsta de 44 de ani se mentioneaza, negru pe alb, intr-un comunicat, faptul ca „a dezvoltat o colonizare cu germeni de spital. Asta inseamna ca bacteriile Acinetobacter baumanii (multirezistenta, sensibila la Colistin) si Klebsiella (rezistenta la Colistin) sunt dovedite ca prezenta la pacient si provin din spital”. Urmare a acestor concluzii, pilotul a fost izolat, fiind plasat intr-o rezerva, in cadrul sectiei ATI.

In replica la datele vehiculate din directia conducerii spitalului bucurestean, se mentioneaza faptul ca la o zi de la internare, probele recoltate de la pacient nu ar fi evidentiat prezenta celor doua bacterii, dar si ca procedura s-a repetat, pe 14 iulie, rezultatele fiind pozitive in privinta bacteriilor mentionate. Si cum in tot acest rastimp, pacientul s-a aflat la „Bagdasar Arseni”, „Ministerul Sanatatii isi exprima indoieli puternice apropo de validitatea stiintifica a acestei luari de pozitie”, notand ca „este extrem de improbabil ca o bacterie cu rezistenta multipla la antibiotice sa existe in afara spitalului, mai precis intr-o „balta”.”.

Ar mai fi de spus faptul ca dupa verificarile de la unitatea spitaliceasca din sectorul 4 s-au luat mai multe masuri, in mare parte ce tin de igiene si dezinfectare, dar s-a decis si amendarea, cu 5 mii de lei, a firmei care asigura „serviciile externalizate de curatenie”.

Ultimele stiri

  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Exit mobile version