Cauta

Colonia Romania, pubela Europei

Pentru fondurile primite de la Uniunea Europeana, Romania plateste inzecit si o face nu numai in monetar. Suntem sclavi pe aceasta plantatie dintre Muntii Carpati si Marea Neagra, careia noi, cu incapatanare, continuam sa-i spunem „tara noastra”, desi dincolo de Viena ea are deja eticheta pusa – colonie! Suntem piata de desfacere pentru marfurile (alimentare si non-alimentare) de slaba calitate pe care Occidentul le refuza, dar de pe urma carora urmareste, totusi, sa obtina oaresce profit frumusel; asa ca ni le vand noua, ba chiar la suprapret! Suntem teren fertil pentru tot felul de experimente socio-politico-economice. Mai nou, suntem si pubela Europei, in care se arunca deseurile marilor fabrici din Vest!

Fabrica de ciment de la Chiscadaga Hunedoara incinereaza la greu gunoiul Europei

Uniunea Europeana pozeaza frumos cand vine vorba de protectia mediului si sanatatea populatiei. Bruxellesul este cat se poate de interesat de calitatea aerului, vrea parcuri verzi si ape limpezi pentru cetatenii sai. Iar ca sa obtina un asemenea trai, impinge camioanele cu deseuri (toxice&) mult dincolo de granite. Cat mai departe, pana-n Romania, tara ieftina, cumparata la bucata, la gramada, cum vrea clientul, ca aici totu-i de vanzare, inclusiv onoarea, demnitatea si chiar sufletele locuitorilor.

La noi – 17 euro pe tona. La ei, 250 de euro!

Interesant cum a rezolvat Bruxellesul spinoasa problema a incinerarii deseurilor – la ei, pretul sare de 250 de euro pe tona. La noi, s-a „negociat” un tarif de aproape 15 ori mai mic: 17 euro pe tona de deseu ars!

Unde? In fabricile de ciment romanesti! De exemplu, la Chiscadaga, in judetul Hunedoara, doar unul din zece locuitori nu are probleme de sanatate din cauza aerului irespirabil. Oamenii au ajuns sa stea toti pe antidepresive, farmacia din sat e cea mai profitabila afacere! Zilnic, camioane pline cu deseuri medicale (dar si de alta natura – pneuri, baterii de masina, ulei industrial etc) intra pe portile fabricii, venind din toate colturile Europei, din Italia si pana-n Germania si Austria, din Olanda sau Belgia.

China a zis „stop!”

La nivel mondial, preocuparile marilor puteri pentru ecologie sunt cat se poate de serioase. De exemplu, an de an, China primea pana la aproape 10 tone de deseuri din plastic de la tarile membre UE. Asta pana cand presedintele Xi Jinping a zis „stop, pana aici!”, iar Beijingul a interzis importurile de deseuri. A fost momentul in care Occidentul s-a trezit in fata unei situatii de criza, s-au reorganizat retelele, iar Romania a fost aleasa drept destinatie ideala pentru incinerarea gunoiului din Vest.

In clipa de fata, Romania nu are niciun control asupra situatiei. Garda de Mediu efectueaza doar cateva controale pe an la punctele de trecere a frontierei. Nepasatoare, autoritatile inchid ochii in fata acestui flagel care ameninta sa distruga sanatatea generatiilor urmatoare.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version