AcasăNewsCOD GALBEN de NINSORI si VISCOL. Iata zonele vizate!

COD GALBEN de NINSORI si VISCOL. Iata zonele vizate!

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, duminica seara, o avertizare de ninsori si viscol valabila pentru ziua de luni, 25 noiembrie, intre orele 04.00 si 22.00.

Avertizarea de cod galben pentru ninsori si viscol, emisa de meteorologi, este valabila, in intervalul mentionat, in zona montana. De asemenea, in a doua parte a zilei de luni si in Maramures, nordul Crisanei si al Moldovei si local in Transilvania vor predomina ninsorile.

In aceste zone cantitatile de apa vor cumula pe arii restranse 15…20 l/mp si izolat vor depasi 30 l/mp, iar vantul va avea intensificari locale in majoritatea regiunilor, cu rafale mai puternice, de 70…80 km/h, la munte si trecator in nordul Moldovei, unde ninsoarea va fi viscolita.

De asemenea, ANM a anuntat ca in intervalul 25 noiembrie, ora 02:00 – 28 noiembrie, ora 08:00, vremea se va raci accentuat in aproape toata tara. In aceasta perioada sunt anuntate temperaturi cu pana la – 5 grade sub mediile climatologice ale perioadei, in timp ce minimele nocturne vor deveni exclusiv negative, cu cele mai scazute valori, in jurul a -10 grade Celsius, in estul Transilvaniei.

Totodata, pentru zilele de marti, 26 noiembrie, si miercuri, 27 noiembrie, meteorologii anunta ninsori atat in sud-vestul tarii, cat si local in sudul tarii.

Citeste si:

Vine iarna! Meteorologii avertizeaza: Urmeaza zile cu ninsori si temperaturi scazute!

Pregatiti de iarna? Harta drumurilor cu risc de inzapezire

author avatar
Alina Costache
676 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger