AcasăNewsPregatiti de iarna? Harta drumurilor cu risc de inzapezire

Pregatiti de iarna? Harta drumurilor cu risc de inzapezire

Meteorologii avertizeaza ca iarna vine peste tara noastra in zilele ce urmeaza. Autoritatile se mobilizeaza pentru a pune toate lucrurile la punct, astfel incat sa nu ne prinda iarna nepregatiti.

Odata cu primele ninsori, apare si riscul sa ramaneti inzapeziti. Compania Nationala de Drumuri a intocmit deja o harta cu principalele zone de risc. Drumurile din aproape toata tara figureaza pe aceasta harta. Asadar, plecati la drum doar daca este nevoie. Nu are rost sa ramaneti inzapeziti si sa fiti nevoiti sa asteptati ore in sir in masina.

Cele mai circulate sosele din tara sunt si cele care prezinta un risc ridicat de inzapezire. In primul rand, este vorba de DN1. De la Bucuresti pana la Oradea, aproape toate sectoarele de drum prezinta pericol de inzapezire. Singura zona ferita este partea cu serpentine dintre Predeal si Brasov.

Nici cand vine vorba de autostrazi nu suntem deloc in siguranta daca vor cadea ninsori abundente. Pe A1, spre Pitesti, ori pe A2, spre Constanta, puteti ramane oricand blocati. Pe harta intocmita de cei de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, se poate vedea ca de la Bucuresti pana la Ramnicu Sarat avem o prima portiune cu probleme. Apoi, de la Adjud spre Bacau pana in nord, la Targu Neamt.

author avatar
Andra Nesu
691 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger