Cauta

Chemați Ambulanța!

Ceea ce se întâmplă astăzi nu cred că poate fi întâlnit în ultimii 100 de ani din istoria României. Parlamentul urmează a fi chemat pentru a nu acorda votul de învestitură unui guvern. Ați citit bine, e vorba de votul de „neînvestitură”! Una este să nu acorzi votul de încredere unui guvern care nu are oameni capabili să conducă sau e dovedit că nu reprezintă interesele țării, și cu totul altceva este să vii cu un guvern în privința căruia, încă de la formare, se cere să nu fie votat. Nu numai că se știe dorința liberalilor, dar se face și propagandă, se duc negocieri și se luptă intens în culise pentru ca acesta să nu treacă de Parlament. Totul cu un singur scop, să se ajungă mai repede la alegeri anticipate.

Ludovic Orban: Avem guvern, dar nu-l votăm!

Din punctul meu de vedere, e caz de Salvare, nu de comisiile care s-au întrunit la audierile miniștrilor desemnați. De ce trebuie să întorci pe toate fețele un ministru cu ce va face în viitorul mandat, cum își va eșalona și îmbunătăți activitatea, ce proiecte noi are, din moment ce acesta nu vrea să fie învestit? Nici nu pleacă din sală, sfidându-și interlocutorii, și nici comisia nu-i spune „du-te, bă, de aici, că suntem sătui de prostiile tale!”

Fudulie fără margini

Călin Popescu-Tăriceanu: „Așteptați să vedeți spectacolul din zilele care urmează”

Cu puțin înainte de începerea audierilor, Ludovic Orban declara că „singura posibilitate prin care poate fi învestit guvernul, astfel încât să fie împiedicate alegerile anticipate, este aceea în care parlamentarii PSD vor vota învestirea guvernului cu care mă prezint în fața Parlamentului. Ar fi ridicoli, nu i-ar înțelege nimeni în România, dacă ei ar face așa ceva. Nu poți să dai jos un guvern și după aia să învestești același guvern. Alegătorii lor nu vor fi de acord cu o astfel de poziție.” Dar ca să numești același guvern care a fost demis prin moțiune de cenzură, cât de ridicol trebuie să fii? Liderul liberal susține că dacă social-democrații vor vota guvernul lui, toată Europa va râde de ei. De liberali nu vor râde, că nu au fost capabili să producă o nouă formulă guvernamentală și au venit cu aceiași oameni? Nu vor râde și de jocurile perfide pe care le fac și pe care nu este exclus să le piardă tocmai din fudulia lor prostească?

Blatul politic

Florin Cîțu a refuzat să spună dacă se vor mări pensiile

Circul din comisiile de audiere chiar ar trebui investigat de medici cu experiență. Florin Cîțu, ministrul propus pentru Finanțe, același din guvernul anterior, a primit 18 voturi pentru și alte 18 împotrivă. Avizul comisiei a fost, totuși, negativ. Problema apare însă când s-a votat în favoarea lui. Cum să dai un vot pozitiv când știi că urmează să nu fie învestit în funcție? Ori e bun ori nu e bun? Aici, ridicolul liberalilor a atins cote alarmante, căci, pe de-o parte, Orban le-a dat voie să voteze, iar pe de altă parte a declarat că votul din comisii nu îl interesează, important pentru el fiind doar ca Parlamentul să nu învestească guvernul lui. Cu alte cuvinte, votați-l, că-i bun, și eu am grijă să nu treacă guvernul. Cea mai elocventă a fost întrebarea venită de la Cosette Chichirău. „Noi, aici, votăm un blat politic. Domnule Cîțu, vreau să îmi spuneți cum să votez ca să stric acest blat?”

Doar medicii au soluția

Klaus Iohannis a făcut o obsesie din dizolvarea Parlamentului

„Eu sunt optimist, am încredere și soluția pe care noi o oferim românilor este soluția de care are nevoie astăzi România”, declara Ludovic Orban înainte de începerea audierilor. Care soluție, circul ăsta cu mimarea democrației? Ce soluție? Spectacolul ăsta de marionete ale căror sfori, trecând pe la Cotroceni, se întind până la Bruxelles? Despre ce soluție e vorba? Despre un simulacru de audieri care ascund un joc politic pervers și malefic, în speranța declanșării alegerilor anticipate? Să fie acestea calea pe care românii ar vrea să meargă spre modernizarea europeană care se sleiește pe buzele lui Klaus Iohannis? Nu cred, deocamdată se vede cum guvernul lui Orban refuză să plătească alocațiile pentru copii, dublate, și pensiile mărite, iar alegerile anticipate sunt singurele care ar putea schimba agenda politică în acest sens. Să aduci în fața comisiilor niște cetățeni pe care să îi întrebi, la mișto, ce proiecte au, când ei știu nu trebuie învestiți, nu e o soluție. E caz de Salvare. Să te erijezi în conducătorul unui guvern numit numai pentru a fi respins și să-i mai faci și reclamă, nici asta nu e o soluție. E tot un caz demn de priceperea medicilor. Chemați Salvarea!

Ultimele stiri

  • Sabotaj împotriva statului. Contractele cu operatorii străini din Portul Constanța, în defavoarea țării
  • Femeia cu cele mai mari buze din lume și-a injectat și nasul, pentru a echilibra trăsăturile feței – FOTO
  • Unde se vând lingourile de aur “ca pâinea caldă”
  • „Supa vulcanică”, umătoarea sursă de minerale esențiale?
  • Mercedes recunoaște: mașinile electrice nu-i măresc profitul
  • Rareş Bogdan: Avem o șansă istorică pentru Capitală/Referiri la „partidul extremist” AUR: Să sperăm că partidul pro-rus nu va intra deloc în Parlament
  • Umanismul golănesc al Occidentului
  • Trump Trade Wars 2.0 – pericol real sau sperietoare?
  • Am avut un ministru formidabil și n-am știut
  • Accident grav. Cinci răniți, după ce un microbuz s-a izbit de un copac, în Gorj
  • Exit mobile version