Cauta

Care sunt principalele mituri despre albirea dentară?

Ca orice alt tratament de estetică dentară, albirea dinților continuă să fie un subiect controversat, conturându-se numeroase mituri în jurul său. Înainte de a proceda la un astfel de tratament, zâmbetul trebuie să fie curat și sănătos.

Astfel, procedurile de profilaxie dentară sunt indicate înaintea oricărui tratament dentar. Profilaxia implică detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow și fluorizare.

Albirea dentară, moft sau investiție?

Haide să analizăm mai întâi cele mai comune mituri referitoare la tratamentul de albire dentara și adevărul din spatele lor.

În realitate, efectul variază în funcție de persoană. Factorii principali care determină durata albirii dentare sunt: tipul de smalț, obiceiurile alimentare, viciile și igiena dentară. Igienizarea orală de minim 2 ori pe zi și efectuarea procedurii detartrajului în mod regulat, menține dinții albi până la 3 ani, după tratamentul estetic dentar.

Albirea nu este pentru oricine. Dantura trebuie să se prezinte într-o stare perfectă, așadar consultul stomatologic prealabil este inevitabil. De exemplu, pacienții care suferă de gingivită, parodontoză sau sensibilitate la nivelul dinților, exclud posibilitatea tratamentului de albire în condiții optime.

În acest caz, medicii recomandă albirea dentară profesională cu lămpi și lasere, în clinici specializate pentru obținerea unor rezultate vizibile.

E adevărat că, dacă dinții tăi sunt mai sensibili, atunci tratamentul de albire ar putea să îi vulnerabilizeze mai mult. În această situație, medicul îți va prescrie un tratament corespunzător.

Dacă tratamentul estetic dentar este realizat într-o clinică de specialitate cu ajutorul echipamentelor performante, smalțul dinților tăi nu va avea de suferit.

Cum ne schimbă viața procedura albirii dentare?

Multe persoane consideră că rezultatul obținut în urma albirii dentare va fi un alb nenatural. Acest lucru poate fi adevărat dacă alegi să îți albești dantura acasă, deoarece tratamentul dentar efectuat în clinicile stomatologice, nu predispune la astfel de riscuri. Nuanța exactă pe care pacientul și-o dorește se va stabili anterior începerii tratamentului, prin consultarea catalogului și analizarea fizionomiei și a tenului.

Medicul te sfătuiește, însă rezultatul depinde de alegerile personale. Igiena dentară, evitarea fumatului, realizarea detartrajului și consultațiile stomatologice periodice te aduc mai aproape de câștigarea unui zâmbet imaculat.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version