Cauta

Bubuie scandalul? Șeful Europol susține că a cumpărat 1 kg de cocaină din Portul Constanța, fără să fie controlat la ieșire

sursa foto: Facebook/Sindicatul Europol

Ceea ce ar putea fi considerat un experiment cu iz demonstrativ, din care să reiasă ce probleme ar fi în Portul Constanța, pe tema traficului de droguri, a fost pus în practică, recent, chiar de la vârful Sindicatului Europol.

Concret, președintele Sindicatului Europol susține că a cumpărat un kilogram de cocaină din Portul Constanța și că la ieșire nu l-a controlat nimeni. Cosmin Andreica a făcut publice imagini cu un pachet în care – spune al – ar fi fost droguri.

Citiți și: DE LA UCRAINENI VIN DROGURILE! Vă este frică și să o spuneți!

MAI a vrut sa bage gunoiul sub preș. Consumul de droguri este absolut legal în țara noastră

„Suntem în port, tocmai ce am coborât de pe o navă, am vorbit cu niște muncitori și am primit acest parchet, de foarte bună calitate. Ne-au asigurat că este ce trebuie… 100.000 de euro pe un kilogram de cocaină pe piața neagră. Asta înseamnă 1 gram – 100 de euro…

Și nu m-a controlat nimeni deocamdată. Vom încerca să trecem cu acest pachet pe una din porțile portului, acolo unde avem agenți de securitate, poliție militară, poliție de frontieră. Important de spus: tot acest port este lăsat în grija unei patrule de poliție”, a afirmat Andreica în respectiva filmare.

Ulterior, Andreica a adus în discuție „vulnerabilitățile Portului Constanța” și a explicat, la Digi24, că s-a dus personal în port, unde a petrecut „câteva ore, timp de două zile”. Și a încercat să testateze vulnerabilitățile de acolo. „Nu am avut ce să testez, pentru că nu am întâlnit dificultate în a cumpăra produse de contrabandă, substanțe interzise, nu există niciun control în tot portul, nu avem niciun fel de instrumente prin care să fie verificate persoane”, a declarat acesta, cu referire la Portul Constanța.

Acesta susține totodată că toată securitatea portului este lăsată în sarcina unei patrule de poliție, din cauza lipsei de personal. „Avem o patrulă, maxim 2, același lucru și la Poliția de Frontieră”, a susținut șeful Europol. „Am plecat din port cu pachetul pe bord. Întrebând dacă voi fi controlat, au zis: „Puteți pleca, nu vă controlează nimeni””, a mai spus președintele Europol, la postul TV.

Prima reacție de la IGPR: „Mă îndoiesc sincer că…”

Pe de altă parte, Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a intervenit la același post de televiziune. Declarând că se îndoiește „sincer” de spusele lui Andreica, respectiv de faptul că președintele Europol a cumpărat cocaină din port. Aspectele semnalate sunt în atenția Poliției Române – a mai reieșit din spusele oficialului IGPR.

„Am văzut informațiile vehiculate în spațiul public. Mă îndoiesc sincer că reprezentanul sindicatului respectiv a achiziționat cu adevărat droguri, pentru că asta ar fi, într-adevăr, o infracțiune. Aspectele semnalate în spațiul public sunt verificate, din datele pe care le dețin”, a declarat Georgian Drăgan, la Digi 24.

Europol: Portul Constanța, păzit de 1 SINGURĂ PATRULĂ DE POLIȚIE

De altfel, încă de seara trecută sindicaliștii Europol ieșiseră la rampă cu o serie de dezvăluiri cu privire la situația din Portul Constanța, acuzând faptul că ar fi păzit de o singură patrulă de poliție, în condițiile în care sunt 5 hectare de port.

„Portul Constanța, cel mai vânat obiectiv al politicienilor, este păzit de 1 SINGURĂ PATRULĂ DE POLIȚIE, care ar trebui:
– să acopere 5 HA de port;
– să monitorizeze 13 porți de acces în port
– să monitorizeze un flux de intrări în port de aproximativ 10 mii de persoane și auto în 24 de ore
– să instrumenteze sute de dosare de furt, tâlhărie, loviri și alte violențe, furt de identitate, migrație ilegală, infracțiuni economice, rutiere etc.

Oare care este interesul guvernanților să aibă polițiști puțini, prost plătiți și fără logistică?! Oare câți bani se fac din ilegalități în portul Constanța?!

P.S. Va urma… țineți-vă bine!”, au postat, miercuri seară, 20 decembrie, cei de la Europol, pe pagina de Facebook a sindicatului.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • China cucerește porturile lumii
  • Exit mobile version