Cauta

Britanicele care l-au acuzat pe Andrew Tate de viol rup tăcerea, după ce el și fratele său au fost lăsați să plece din România: Simțim că trecem printr-o nouă traumă

sursa foto: antena3.ro

Mai multe britanice care l-au acuzat pe Andrew Tate de viol au rupt tăcerea, după ce autoritățile române i-au permis acestuia, dar și fratelui său, Tristan, să plece din țară. Vestea că frații Tate au părăsit România, cu un avion privat, cu destinația SUA, s-a aflat joi dimineață.

Cele patru femeile britanice care l-au acuzat pe fostul sportiv Andrew Tate de viol se arată șocate de recenta veste primită.

Reacția acestora a venit pe fondul informației că fraților Tate li s-a permis să plece din România. Și că aceștia au plecat din țară, la bordul unui avion privat, la primele ore ale zilei de joi, cel mai probabil destinația lor fiind Florida.

„Suntem șocate și simțim că trecem printr-o nouă traumă după ce autoritățile române au cedat presiunii din partea administrației Trump, permițându-i lui Andrew Tate să călătorească în Europa și în SUA. Putem doar să sperăm că autoritățile britanice vor lua în sfârșit măsuri și vor face ceva în privința acestei situații terifiante.

Este clar că există acum un risc major ca urmărirea penală pentru faptele sale în România să nu mai continue și că el ar putea folosi această situație pentru a hărțui și intimida martorii și acuzatorii săi, precum și pentru a răspândi în continuare o doctrină violentă și misogină în lume”, au spus acestea într-o declarație comună pentru Daily Mail, potrivit stiripesurse.ro.

„Și mai revoltător este că această decizie vine pe fondul unor presiuni din partea oficialilor americani”

Printre primele reacții publice apărute după ce s-a aflat că frații Tate au primit permisiunea de a pleca din România a fost cea fostului ministru al Justiției, Stelian Ion.

„Decizia procurorului de a le permite fraților Tate să părăsească România este o sfidare la adresa ideii de dreptate. Vorbim despre indivizi acuzați de infracțiuni grave, iar în loc să fie trași la răspundere până la capăt, li se oferă o portiță de scăpare. Asta nu este justiție, este o bătaie de joc la adresa statului de drept și a tuturor celor care cred într-o Românie în care legea se aplică egal pentru toți.

Și mai revoltător este că această decizie vine pe fondul unor presiuni din partea oficialilor americani. Faptul că influența externă pare să fi cântărit mai mult decât interesul cetățenilor români este scandalos. Justiția din România trebuie să servească adevărul și dreptatea, nu interesele unor derbedei cu relații în străinătate”, a transmis Stelian Ion, joi dimineață, 27 februarie, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ce explicații au venit de la DIICOT

Ulterior, s-au aflat și câteva precizări de la DIICOT în cazul celor doi frați, despre care se știe că au dublă cetățenie, americană și britanică.

„Urmare a interesului manifestat de către reprezentanții mass-media, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Cu privire la doi inculpați, persoane cu dublă cetățenie, americană și britanică, aflați sub măsura controlului judiciar în cadrul dosarelor penale în care sunt cercetați de către procurorii DIICOT – Structura Centrală, facem următoarea precizare: cererea de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar a fost respinsă, aceasta fiind menținută în ambele dosare în care se efectuează urmărirea penală.

A fost admisă solicitarea privind modificarea obligației impuse inculpaților de a nu părăsi teritoriul României, celelalte obligații fiind menținute de către procurorii DIICOT, inclusiv cea referitoare la prezentarea în fața organelor judiciare la fiecare chemare, cu atenționarea că încălcarea cu rea-credință a obligațiilor ce le revin poate conduce la înlocuirea controlului judiciar cu o măsură privativă de libertate superioară.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, a transmis DIICOT, joi 27 februarie, într-un comunicat.

Ultimele stiri

  • Salarii mici în România: condamnarea tinerilor la umilință pe viață
  • Conferința Webdidactica „Conștient, nu dependent – Educația, prima linie în lupta antidrog” prezintă date alarmante despre consumul de droguri în rândul elevilor
  • Pană masivă de curent în Cehia: Praga și alte regiuni, afectate. „O situație excepțională”
  • Când va afla Georgescu dacă scapă de controlul judiciar: „Sunt bucuros că dosarul meu a ajuns în instanță”/Așteptat de susținători în fața Judecătoriei- VIDEO
  • Explozie uriașă la o benzinărie din Roma: cel puțin 20 de răniți – VIDEO
  • Coldea, „șeful cel mare”: Ies la iveală detalii-bombă din rechizitoriul DNA, despre rolul-cheie al fostului numărului 2 din SRI
  • Calcul estimativ. Câți bani pierde un român cu salariu de 4.000 de lei, lună de lună, din cauza scumpirilor
  • Angajații de la casele de pensii au început protestele. „Sporul de condiții vătămătoare nu reprezintă un privilegiu”
  • Probleme în Gara de Nord din Capitală. Panourile de informare și camerele de luat vederi nu mai funcționează
  • Anunț de atribuire UAT Orașul Negru Vodă
  • Exit mobile version