Cauta

Bona filipineza, in razboi cu statul roman

Femeia, care a lucrat pentru o familie in Bucuresti, si a primit decizia de expulzare din partea Inspectoratului General pentru Imigrari, a contestat la inceputul acestui an la Curtea Constitutionala prevederea legala potrivit careia strainilor din afara UE intrati in tara pentru a lucra li se prelungeste dreptul de sedere temporara doar daca au contract individual de munca cu norma intreaga si castiga cel putin salariul mediu brut pe economie din Romania.

In plina criza de angajati  romani  punem conditii strainilor din afara UE pentru a putea ramane la munca in tara

Inspectorii de la Imigrari au luat aceasta decizie dupa ce au constatat, in urma unor verificari efectuate la analiza cererii de prelungire a dreptului de sedere depusa de bona, ca aceasta este de fapt angajata cu timp partial de munca, de 4 ore pe zi, si are un castig net lunar de doar 988 lei, corespunzator unui salariu brut de 1.341 lei, ceea ce contravine legislatiei in vigoare. Mildred Oria Teodoro a contestat in justitie decizia de expulzare, la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), insa fara succes. In instanta, ea a aratat ca, pe langa salariul mentionat, a primit cazare gratuita in locuinta familiei pentru care lucra ca guvernanta, plus „cele necesare traiului”, respectiv alimente si imbracaminte, „care au compensat partea din salariu pe care legiuitorul a impus-o”, potrivit motivarii sentintei CAB de mentinere a deciziei de expulzare. Impotriva sentintei respective, guvernanta filipineza a facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care nu a fixat inca un prim termen de judecata. Bona filipineza avea inregistrat la ITM din decembrie 2015 un contract de munca cu norma intreaga si pe perioada nedeterminata, care prevedea un salariu brut lunar de 2.415 lei, majorat ulterior de la 1 ianuarie 2016 la 2.681 lei. In baza de date REVISAL, insa, figura alta cifra in dreptul salariului, de 2.618 lei, ceea ce i-a determinat pe inspectorii de la Imigrari sa o cheme la interviu pe Teodoro si sa-i solicite acte suplimentare prin care sa-si dovedeasca veniturile, desi  sumele respective sumele  respective reprezinta exact nivelurile salariului mediu brut oficial din Romania pentru anii 2015 si 2016.

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version