Cauta

Bitcoin, noul dusman al Islamului

Nici n-am trecut bine in 2018 ca marele muftiu al Egiptului, Chawki Allam, a decretat ca folosirea criptomonedei este ”haram”, adica impotriva principiilor islamice. Nu este nici pe departe primul responsabil religios musulman care condamna Bitcoin.

Cea mai raspandita moneda virtuala nu se clatina in ciuda nemultumirii liderilor religiosi musulmani

Intr-o fatwa, marele muftiu a afirmat ca utilizarea monedei virtuale este ”ilicita” pentru ca ar putea ameninta ”siguranta sociala si economia” Egiptului. Chawki Allam a adaugat ca folosirea Bitcoin este o ”chestiune de jocuri de noroc”, interzise de legea islamica pentru ”pagube financiare directe cauzate persoanelor si institutiilor”. Aceasta in timp ce consilierul lui Allam, Magdy Ashour, a estimat ca Bitcoin ”este folosit pentru finantarea teroristilor”. Caracterul ”ilicit” al criptomonedelor este consensual in randul mai multor lideri religiosi musulmani. In decembrie, foarte popularul seic saudit Assim Al-Hakeem, a decretat ca Bitcoin si alte monede virtuale au fost interzise de legea islamica pentru ca sunt ”ambigue” si ca sunt ”o poarta deschisa pentru spalarea de bani, pentru banii proveniti din droguri si pentru banii haram”. La fel, cea mai inalta autoritate regilioasa din Turcia, Diyanet, a estimat ca vanzarea si cumpararea de Bitcoin si de alte monede virtuale se afla in contradictie cu regulile religiei musulmane din cauza lipsei reglementari si legaturilor directe cu activitati presupuse ca ilicite. Lansata in 2009, Bitcoin, cea mai raspandita criptomoneda din lume, garanteaza anonimatul celui care o foloseste pentru a efectua achizitii si este acceptata la ora actuala in aproximativ 60.000 de magazine electronice din intreaga lume. Vandut si cumparat ca orice alta moneda, Bitcoin a atins in decembrie 2017 valoarea maxima de 20.000 de dolari.

Ultimele stiri

  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Exit mobile version