Cauta

Binomul Iohannis-SRI, prins cu SMS-ul otravit

In cursul noptii de miercuri ,SRI a acuzat MAI ca a ignorat informatii referitoare la declansarea unor violente in timpul mitingului din fata Guvernului. Concret, SRI a sustinut, cu putin inainte de ora unu noaptea, printr-un comunicat, ca a trimis in cursul zilei atat secretarului de stat din MAI Viorel Stefu cat si sefului Politiei, Bogdan Despescu, informatii legate de posibilitatea declansarii unor violente la miting. Implicit, asta insemna, asa cum s-a exprimat ieri si Klaus Iohannis, ca MAI a fost informat din timp, dar nu a luat masurile care se impuneau pentru a stopa din fasa actiunile violente. De partea SRI-ului a trecut si presedintele Klaus Iohannis, care s-a declarat ”nemultumit” de felul in care MAI-ul informat de SRI a gestionat situatia si a cerut ministrului de resort, Carmen Dan ”lamuriri scrise si clare”. Lamuriri primite nu in scris, dar clare, precum i-a fost dorinta.

Jandarmii certati de Iohannis au primit flori de la protestatari

”Eu nu am primit informari cu privire la eventuale intentii de provocare. Aseara, intre orele 19.42 si 22.55, in mijlocul protestelor, secretarul de stat Viorel Stefu si seful Politiei, Bogdan Despescu, au primit mesaje SMS din partea unui ofiter din cadrul SRI in care se face referire exclusiv la posibila prezenta la protest a anumitor persoane. Datele primite prin sms nu semnalau riscuri in privinta tulburarii ordinii publice, intentia de a denatura caracterul manifestatiei, respectiv daca persoanele in cauza urmau sa desfasoare acte de violenta, si nici daca aveau asupra lor mijloace pe care sa le utilizeze in acest scop”, a explicat ministrul Carmen Dan, lasand astfel ”binomul”SRI-Iohannis in ofsaid.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version