Cauta

Bentley pentru summit in Papua Noua Guinee

Un intreg scandal s-a declansat in aceasta saraca tara insulara din Pacific, la nord de Australia si la est de Indonezia dupa ce guvernul a decis sa cheltuie bani pentru limuzine. Culmea, anterior a comandat Maserati.

Opozitia a denuntat un jaf al banului public

Masinile Bentley Flying Spur (grupul Volkswagen) au fost comandate pentru summit-ul Cooperarii economice Asia-Pacific (Apec) organizat in noiembrie in capitala Port Moresby. Inca nu este clar cate unitati au fost comandate, ci numai pretul fiecarei limuzine: 320.000 de dolari australieni, adica 200.000 de euro. Masinile vor fi aduse pe mare de catre South Pacific Ventures. O decizie aspru criticata in aceasta tara care numara milioane de saraci. In conditiile in care premierul papuas Peter O Neill se afla deja sub focul presei dupa ce a cumparat o flota auto de nu mai putin de 40 de masini Maserati (grupul Fiat-Chrysler) pentru care s-au cheltuit aproximativ sase milioane de euro si care vor servi la transportul demnitarilor la summit-ul din Port Moresby unde majoritatea populatiei traieste in bidonviluri. Parlamentarii opozitiei l-au acuzat pe primul ministru ca risipeste banul public care ar fi putut fi folosit pentru remedierea problemelor sociale intr-o tara unde poliomielita si tuberculoza au reaparut. Tot opozitia a amenintat ca va face apel la greva nationala in aceasta chestiune, declarand ca aceste limuzine sunt un simbol al ”coruptiei guvernului”.

Peste o treime din opt milioane de locuitori din Papua Noua Guinee traiesc sub pragul saraciei

”Suntem dezgustati. Poporul sufera iar membri ai parlamentului intra in legatura cu oportunisti din strainatate pentru a fura”, a scris pe retelele sociale Bryan Kramer, parlamentar al opozitiei. Initial prevazuta pentru saptamana aceasta, greva a fost reportata pentru 25 octombrie pentru anu perturba examenele scolare. Guvernul a argumentat ca masinile de lux sunt indispensabile la evenimente prestigioase ca Apec si ca ele vor fi revandute catre sectorul privat dupa summit, ceea ce opozitia neaga.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version