Cauta

Basescu sare la gatul magistratilor

La an nou, rafuieli vechi. Presedintele Traian Basescu i-a pus din nou la zid pe judecatori, afirmand ca acestia tolereaza coruptia si lipsa de transparenta.

Traian Basescu este nemultumit de activitatea judecatorilor

Decizia CEDO, potrivit careia statul nu a incalcat drepturile omului atunci cand a redus lefurile bugetarilor cu 25%, i-a dat apa la moara sefului statului, care are de multa vreme un dinte impotriva magistratilor. “Ati vazut hotararea CEDO de vineri? Cea care a spus ca statul roman a fost indreptatit sa apere echilibrele macroeconomice si acum nu stiu ce vor face domnii judecatori care au tot pus statul roman sa plateasca vreo noua miliarde si ceva de lei, in perioada de criza profunda”, a declarat Traian Basescu, precizand totodata, ca in cazul acestor magistrati se poate vorbi de coruptie. „Eh, asta nu e coruptie? Dar e una transparenta. E una prin care oameni cu putere, care au putere, spun: «nu, statule, vreau sa te prabusesti, dar eu cer banii astia si-i distribui cum vreau eu, nu cum ai stabilit tu – Parlament si tu – Guvern». Nu e coruptie? Dar o facem in numele demagogiei”, a mai afirmat seful statului, care a recunoscut si ca tara noastra are o problema cu coruptia la nivel inalt.

„Daca as spune ca nu exista coruptie ati rade si dumneavoastra, as rade si eu dupa ce as spune asta. Sigur ca exista coruptie si asta o vedem la tot pasul. DNA-ul tot aresteaza primari. Nu reuseste cu inalta coruptie, cu Nastase, Mitrea, cu Pacuraru… nu reusesc dosarele, dar altfel sunt extrem de eficienti. Este proba ca avem coruptie, mai ales ca sunt si condamnari”, a concluzionat Basescu.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version