Cauta

Base il trimite pe Boc la admiterea de toamna, in Parlament

Infiintarea ministerului pentru fonduri europene il obliga pe Emil Boc sa se supuna unui nou vot in Parlament. „Examenul” va marca debutul viitoarei sesiuni.

Ca sa-i faca pe plac lui Traian Basescu, Emil Boc trebuie sa se lase reexaminat de Parlament

Traian Basescu a anuntat momentul aparitiei noului minister: „cand se intoarce Parlamentul din vacanta” si stie cine il va conduce, dar nu spune inca deoarece „desemnarea este treaba premierului si a Coalitiei”. Desi rare, zvonurile de vara au pomenit totusi trei nume: Leonard Orban, Marian Sarbu si Bogdan Manoiu. Problema este ca ministerul modifica organigrama guvernului, deci este necesara aprobarea Parlamentului.

Emil Boc

Unde, ca sa supravietuiasca guvernul, majoritatea trebuie sa demonstreze ca exista nu numai pe hartie. Demonstratia care este pusa deja sub semnul indoielii de nenumaratele conflicte care macina puterea si de tentatiile fluturate de opozitie pe la nasul multor parlamentari. In plus, desi Basescu si PDL sustin ca subiectul a fost dezbatut si convenit in cadrul coalitiei, partenerii de guvernare ai democratilor neaga – Varujan Pambuccian: „Nu am discutat despre noul minister”.

Presedintele s-a rafuit cu toata lumea

Seful statului nu s-a multumit insa doar cu supunerea lui noi munci de toamna, ci a si lansat o ofensiva generala contra a tot ce misca fara voia lui. Primii pe lista au fost magistratii de la CSM, Basescu declarandu-se „satul de sensibilitatile excesive” ale acestor „birocrati prafuiti”. Fara sa-i pese de soarta amicului Boc, care are nevoie de votul udemeristilor daca vrea sa treaca cu bine testul din toamna, Basescu i-a aratat maghiarului Cseke Attila usa Ministerului Sanatatii, explicandu-i ca ori cade la pace cu seful CNAS, Lucian Duta, ori pleaca din guvern. Seful statului s-a aratat in schimb intelegator in problema ratarii vanzarii actiunilor OMV Petrom. Operatiunea a fost „un esec”, dar decizia de a nu vinde cu un pret mai mic a fost una corecta, a demonstrat ca Romania „nu este de vanzare la un pret de scrap”.

Asa cum se poate spune ca a fost preluata BRD, in 1999 de Societe Generale,  pentru doar 187,6 milioane dolari. Sau cum a fost preluata de “The Rompetrol Group” , contra a 62,8 milioane de euro, societatea Rompetrol Rafinare, in 2000. Iar lista marilor privatizari “de succes” poate continua.

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version