Cauta

Autoritățile, în război cu traficul. Începe numărătoarea mașinilor

Mii de angajați de la CNAIR și secțiile de drumuri naționale vor ieși pe autostrăzi, drumuri europene, naționale, județene și comunale la numărat de mașini. Autoritățile vor să afle, o dată la 5 ani, cum a evoluat traficul și care sunt punctele cele mai solicitate.

Recenzorii nu vor avea voie să numere căruțele de pe drumurile naționale și europene

Ministerul Transporturilor a pregătit ordinal cu instrucțiunile pentru desfășurarea recensământului autovehiculelor și vehiculelor care aglomerează drumurile din România. Înregistrarea circulaţiei rutiere se efectuează periodic, o dată la  cinci ani, şi are ca scop determinarea repartiţiei şi evoluţiei în timp a traficului de vehicule de marfă şi persoane pe reţeaua de drumuri publice interurbane din ţara noastră şi stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia, susțin autoritățile. ”Efectuarea înregistrării circulaţiei rutiere se face pe baza metodei specifice de investigare a traficului din ţara noastră, care are în vedere şi recomandările Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Înregistrarea circulaţiei se realizează, în scopul determinării cât mai exacte a celor mai importante caracteristici ale traficului: intensitatea şi componenţa. Cunoaşterea caracteristicilor traficului pe reţeaua rutieră este absolut necesară pentru fundamentarea şi proiectarea investiţiilor rutiere şi a lucrărilor de:  întreţinere şi reparare a drumurilor, fundamentarea măsurilor de organizare a circulaţiei rutiere şi urmărirea dinamicii de evoluţie a traficului pe reţeaua rutieră, precum şi elaborarea de studii pentru evaluarea calităţii aerului prin estimarea emisiilor din traficul rutier şi a impactului asupra mediului”, se arată în ordinul ministrului Transporturilor.

La inventariere vor intra și trotinetele electrice

Un element de noutate în recensământul mașinilor și vehiculelor este introducerea trotinetelor electrice, care vor fi numărate alături de biciclete, motociclete și scutere. Înregistrarea circulației pe rețeaua de drumuri publice se va face atât automat, cât și manual. În metoda automată se vor utiliza contori de trafic care acoperă circa 45% din reţeaua de drumuri naţionale. Înregistrările manuale de circulaţie se vor face pe baza unui plan de sondaj, care acoperă reţeaua de drumuri publice interurbane cuprinsă în recensământ, cu posturi fixe în care vor fi amplasați recenzorii. Pentru aceștia au fost prevăzute măsuri speciale de protecție împotriva soarelui și a intemperiilor, prin montarea unor gherete pe marginea drumurilor. Recensământul se va desfășura efectiv în zilele de 13 și 28 aprilie, 6 și 9 mai, 26 iulie, 4 și 8 august, 2 și 15 octombrie și 1 noimebrie de anul viitor.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version