Cauta

Au început exercițiile de alarmare pentru asaltul imigranților

Inspectoratul General pentru Imigrări a demarat seria de exerciții de alarmare pentru pregătirea și combaterea invaziei imigranților. Primul de acest gen s-a desfășurat la Galați, unde s-au urmărit modul în care polițiștii de imigrări și pompierii intervin pentru gestionarea unei situații de risc în domeniul migrației și capacitatea de răspuns la instituirea unei stări excepționale.

În scenariul exercițiului, 120 de imigranți ilegali au solicitat protecție statului român

Autoritățiile au început pregătirile pentru scenariul unei invazii de imigranți, testând, astfel, și creșterea capacității operaționale a  Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil. Scopul primului exercițiu de alarmare a constat în testarea capacității de reacție a personalului cu privire la modul de acțiune în cazul producerii unei situații speciale și, totodată, în antrenarea, verificarea și evaluarea stadiului de pregătire a personalului din cadrul centrului, pentru îndeplinirea misiunilor specifice, cu accent pe verificarea cunoașterii procedurilor de lucru în caz de alertă. La exercicțiu a fost solicitat și sprijinul  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pentru montarea unor tabere mobile, destinate persoanelor aflate în situații speciale, în sistem containerizat. ”Exercițiul în ansamblul său a reprezentat punerea în aplicare a măsurilor preventive și proactive luate la nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări pentru gestionarea eficientă a unei situații de risc, în sistem integrat, cu entități responsabile în asigurarea managementului situațiilor de urgență. Aspectele constatate pe timpul intervenției, concluziile și măsurile dispuse vor sta la baza pregătirii polițiștilor din cadrul centrelor specializate pe linie de azil și de suport operativ”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări.

”Nu avem informații despre o situație de risc”

Pentru a nu alarma populația, Inspectoratul General pentru Imigrări, a ținut să asigure cetățenii că, la acest moment, ”nu sunt informații privind iminența producerii unui situații de risc, însă astfel de exerciții sunt necesare și benefice în pregătirea personalului”. ”Conform scenariului, la data exercițiului, personalul aflat în serviciul de permanență la CRPCSA Galați a fost informat de către SPF Galați cu privire la faptul că pe raza localității Giurgiulești, la ora 02.00, camera de termoviziune a observat un grup de persoane care se deplasa în interiorul zonei de frontieră. Ulterior, grupul a fost depistat și efectuate verificări, stabilindu-se că sunt 120 de străini, cu identitate declarată, din Orientul Apropiat, având vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, și care solicită o formă de protecție internațională din partea statului român. După trierea epidemiologică, aceștia sunt conduși la CRPCSA Galați. Întrucât, noul grup de străini determină depășirea capacității de cazare în centrele IGI, care au un grad de ocupare de peste 90%, se dispune creșterea capacității operaționale a Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil  Galați prin instalarea unei tabere mobile de către reprezentanții ISU Galați”, se precizează în comunicatul Inspectoratului General pentru Imigrări.

Ultimele stiri

  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Exit mobile version