Cauta

Aranjamente politice la mica publicitate

In toiul bataliei pe putere, pe la spatele liberalilor, dar si al pesedistilor, s-a nascut o noua constructie politica. Alianta de Centru Stanga pe numele ei, formata din PSD si UNPR.

Desi au vrut ca alianta lor sa fie secreta, Victor Ponta si Gabriel Oprea s-au dat de gol prin mica publicitate

”Pontanacul” si ”tradatorul” au pus de o alianta. Fara stirea liberalilor (partenerii de USL ai PSD) si, culmea, nici a social-democratilor.

Anuntul a aparut, joi, 12 iulie, intr-un cotidian central

Tinuta la secret de liderii PSD si UNPR, intelegerea a rasuflat in presa.

Nu ”pe surse” cum se obisnuieste, ci prin mica publicitate, ca in bancurile cu prosti. Asa se face ca nasterea aliantei  este mentionata intr-un cotidian central, la rubrica ”anunturi speciale”. ”Partidul Social Democrat si Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei anunta ca s-a inregistrat la Tribunalul Bucuresti, sectia a-IV-a civila, cererea privind inregistrarea in Registrul Aliantelor Politice a Tribunalului Bucuresti a Protocolului de colaborare si a Regulamentului privind functionarea parteneriatului dintre PSD si UNPR – Alianta politica ACS (PSD+UNPR) Alianta de Centru Stanga”.

Soc in PSD

Informatia privind noua constructie politica le-a cazut greu pesedistilor. Majoritatea vicepresedintilor contactati de ”National” habar n-aveau ca s-au infratit din nou cu ”ofiterii sub acoperire” din partidul lui Gabriel Oprea. Si asta pentru ca Victor Ponta si Liviu Dragnea ”au uitat” sa-i consulte inainte de parafarea aliantei. ”Este o greseala, o chestiune mizerabila, UNPR ne-a atacat cel mai urat la locale si nu numai, aliantele acestea trebuie discutate in BPN si CEx, nu e democratic, probabil o fi zis (Ponta – n.r.) ca PNL are PC-ul si sa luam si noi UNPR-ul, nu ne va folosi la nimic”, ne-a declarat unul dintre vicepresedintii PSD, dupa ce i-am citit anuntul cu pricina.

Marian Oprisan

Dupa o serie lunga de convorbiri cu secretarele pesedistilor am reusit sa dam si de Marian Oprisan, presedinte CJ Vrancea si vicepresedinte al partidului. ”Nu comentez informatia”, ne-a taiat-o scurt Oprisan. O reactie asemanatoare a avut si deputatul PSD Eugen Bejinariu: ”Nu am niciun comentariu. Ma ocup cu alte lucruri mai importante”.

Liberalii o ard diplomatic

Asa cum era de asteptat surpriza a fost la fel de mare si in tabara liberala. Cum aici insa interesele sunt altele, penelistii au preferat sa indruge ceva despre dreptul fiecarui partid de a-si alege partenerii.

Relu Fenechiu

Singura declaratie oficiala a fost a vicepresedintelui Relu Fenechiu care a recunoscut ca aude in premiera despre alianta PSD-UNPR. ”Nu stiu nimic. Nu e o chestie care sa schimbe cu ceva protocolul USL”, a afirmat Fenechiu.

Gabriel Oprea, aliat de cariera

Considerat prin anii 2000-2004 omul de casa al lui Adrian Nastase, liderul UNPR Gabriel Oprea s-a dovedit a fi un tip extrem de sociabil, imprietenindu-se repejor, dupa 2009, si cu Traian Basescu. Acum, cand presedintele si-a cam pierdut puterea, Oprea a facut stanga-mprejur si s-a intovarasit cu Victor Ponta.  Ai zice ca-i Cozmin Gusa, nu alta!

[poll id=”303″]

Ultimele stiri

  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Exit mobile version