Cauta

Apărarea lui Trump: abuzul de putere nu e infracțiune!

Președintele Donald Trump se pregătește să compară în fața Senatului în procesul deschis împotriva sa, care îi poate aduce destituirea din funcție! Avocații șefului de la Casa Albă au pregătit strategia de apărare și, din dezvăluirile presei americane, aceasta se va baza pe argumentul că abuzul de putere nu este o infracțiune! Drept urmare, președintele SUA nu trebuia să fie pus sub acuzare.

 

Un document obținut chiar de la echipa Trump le arată democraților pe ce mizează președintele. Nu, nu e vorba doar de sprijinul republicanilor, deși votul lor în  Senat (majoritari) se poate dovedi decisiv! Altceva au de gând avocații celui mai bogat șef de stat din lume.

Profesor emerit la Universitatea Harvard, Alan Dershowitz face parte din echipa de juriști angajată să-l apere pe Donald Trump. Avocatul Dershowitz a dezvăluit la CNN că intenționează să se inspire din argumentaţia lui Benjamin Curtis, şef al Curţii Supreme, adusă în procesul de punere sub acuzare a președintelui Andrew Johnson, în 1868! „Onorabilul Benjamin Curtis a argumentat atunci în faţa Senatului că, pentru a scoate un preşedinte din funcţie, este nevoie ca acesta să aibă un cod de conduită asemănător unui infractor. Acel argument a fost câştigător. Voi prezenta acelaşi argument ca avocat al apărării preşedintelui Trump”, afirmă Dershowitz.

Dar asta nu e tot. Avocatul mai spune și că articolele pentru care Camera Reprezentanților a declanșat procedura de impeachment împotriva lui Donald Trump nu se regăsesc în Constituția Americii. Adică, zice cunoscutul profesor de la Harvard, abuzul de putere nu se află printre criteriile constituţionale care incriminează „infracţiuni şi delicte grave”. De fapt, chiar asta susține și Donald Trump – că abuzul de putere nu este nici măcar o infracţiune!

În replică, democrații atrag atenția asupra argumentelor republicanilor, arătând pericolul din spatele lor. Adam Schiuff, unul dintre politicienii care au luptat pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump, explică: „Logica acestui argument absurd pe care l-a adoptat acum preşedintele Trump este că el ar putea să facă oricui cadou statul Alaska, ba chair ar putea să blocheze punerea în aplicare a sancţiunilor împotriva Rusiei sau, de ce nu, să ceară din nou ajutor Moscovei. Iar pentru toate acestea, el nu ar putea fi pus sub acuzare”.

Totuși, până și CNN admite că sunt șanse minime ca Donald Trump să fie demis. Cel mai probabil, procesul împotriva lui se va termina în două săptămâni, iar pe 4 februarie, când va ține discursul anual despre Starea națiunii, Donald Trump va fi pregătit să anunțe că i-a „împiersicat” el pe democrați!

Ultimele stiri

  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Exit mobile version