Cauta

Criza Ucraina. Anunț esențial! Va avea România probleme în aprovizionarea cu gaze? Ce spune ministrul Energiei

Anunț important, în contextul situației din Ucraina! Va avea România probleme în aprovizionarea cu gaze? Ce spune ministrul Energiei (foto: Facebook)

În contextul în care atenția întregii lumi se concentrează asupra situației tot mai tensionate din Ucraina, liberalul aflat în fotoliul de ministru al Energiei, Virgil Popescu, a făcut o declarație semnificativă.

„Nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu energie şi gaze dacă va fi un conflict cu Ucraina. Importul de gaze poate fi direcţionat repede prin celelalte rute, Giurgiu şi Arad. În plus, iarna a cam trecut şi ne putem asigura din resurse proprii necesarul de consum al ţării”, a declarat, marți, ministrul Energiei, în cadrul conferinţei ZF Power Summit, potrivit agerpres.ro.

Totodată, oficialul guvernamental a punctat că România se preocupă de diversificarea rutelor de import al gazelor, potrivit sursei citate. „Ne uităm la LNG (gaz natural lichefiat – n.r.), la SUA, la Azerbaidjan. Analizăm alte surse decât prin intermediari ai Gazprom”, a mai punctat liberalul aflat la vârful Ministerului Energiei.

Discuții decisive la nivelul Coaliției

Pe de altă parte, în cadrul ședinței de marți a Coaliției urmează să se discute pe marginea soluțiilor ce se întrevăd, de la nivelul Guvernului, în ceea ce a ajuns să fie cunosct drept „criza facturilor”. Luni, premierul Ciucă a avut o întâlnire pe tema gestionării efectelor creșterii prețurilor la energie și gaze naturale, cu mai mulți miniștri, inclusiv cel al Energiei.

„Setul de măsuri discutat astăzi (luni-n.red), care va asigura în continuare protecție tuturor categoriilor de consumatori după 1 aprilie, va fi prezentat și analizat în ședința de mâine (marți-n.red.) a coaliției de guvernare”, s-a transmis de la Palatul Victoria, după întrevederea de luni, 21 februarie.

Ultimele stiri

  • Tarom devine companie… maritimă!
  • Candidatul PNL Slatina, investigat pentru avansuri către o minoră: „Până la urmă ce contează vârsta? Iubirea nu are vârste, nu?”
  • Florian Coldea mai primeşte o lovitură, acum din partea celor de la SRI. A pierdut postul!
  • Ce soluţie a găsit Guvernul din Japonia ca să aducă în acelaşi pat un bărbat şi o femeie. Rata fertilității, un semnal de alarmă!
  • Câinele a muşcat, stăpânul are de tras! Ce se întâmplă cu proprietarul animalului care a atacat o femeie și pe fiica ei în Parcul Circului
  • Patru victime, în stare gravă după explozia de la Dedeman Botoşani. Doi pacienţi, intubaţi la Spitalul Floreasca!
  • Cum poţi să obţii o pensie de peste 7.000 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Premierul Danemarcei, atacat în plină stradă! Ce au văzut martorii şi ce a anunţat Poliţia
  • Ce a mai inventat Guvernul lui Marcel Ciolacu ca să scoată meditaţiile profesorilor la suprafaţă
  • Circ grotesc cu George Simion la Parchetul General. De ce a anunţat că intră în greva foamei
  • Exit mobile version