Cauta

Antifrauda se dizolva!

Dezvaluirile „National” cu privire la „dizolvarea” Directiei Antifrauda in cursul acestui an se confirma pe zi ce trece. Astfel ca, dupa ce deja de cateva luni de zile, la conducerea operativa a institutiei nu se mai afla practic nimeni, dupa ce fostii sefi au fost „ejectati” din sistem sau au preferat sa se retraga la alte structuri, acum s-a dat semnalul si pentru restul angajatilor sa spele putina cat mai au timp.

Inspectorii raman fara sporul de suprasolictare psihica

Drept urmare, in urma unui ordin al noului presedinte al ANAF-ului, angajatilor de la Directia Antifrauda le-au fost reduse sporurile de risc si cel de suprasolicitare psihica de la 25 la suta din salariul brut, cum era pana acum, la doar cinci procente. Ceea ce inseamna ca inspectorii de la Antifrauda vor primi  practic salarii cu mult mai mici, acestia fiind astfel invitati sa plece de unii singuri, ca sa nu fie prea „galagioasa” operatiunea de „dizolvare” a structurii, pana la sfarsitul acestui an…

Le cad dosarele

Dupa isteria impotriva evaziunii in care, de departe, Directia Antifrauda a recurs la cele mai halucinante excese de zel, dosarele intocmite pe plangerile inspectorilor de aici cad acum unul dupa altul. Ce-i drept, in ultima vreme, atat ofiterii de politie din cadrul strcuturilor de investigare a criminalitatii economice, dar si procurorii de la diverse Parchete nici macar nu mai baga in seama sesizarile Antifraudei, pe care le claseaza instant, satui fiind de „gogosile” cu prejudicii „estimate” la sume exorbitante, dar care nu au niciun echivalent in realitate. Asa ca, inclusiv in sistem, „asaltul”  Antifraudei asupra micilor intreprinzatori este considerat deja un fiasco de proprotii, inclusv alte institutii din cadrul sistemului judiciar refuzand sa mai colaboreze cu inspectorii care faceau raiduri cu masinile si girofarurile din dotare, mai ceva decat pompierii, SMURD-ul  si trupele de interventie ale  Politiei si Jandarmeriei la un loc.

„Bomboana” pe coliva

Desi pretextul oficial pentru atingerea inspectorilor la buzunare este marirea incasarilor la buget si reducerea cheltuielilor, sursele noastre sustin ca oamenii cu capul pe umeri din sistemul fiscal au ramas „perplecsi” de ultima „boroboata” pe care Antifrauda a bifat-o drept o ampla operatiune de combatere a marii evaziuni. Astfel ca, tocmai de 1 Martie, au descins la florariile de cartier unde se vindeau zambile, ghiocei si martisoare, trecand la confiscarea marfii. Desigur ca si floraresele trebuie sa plateasca impozite, dar organizarea unor astfel de raiduri tocmai in ziua de Martisor nu pare sa fi fost totusi o idee prea buna pentru imaginea si asa atat de sifonata a unei structuri care se indreapta incet, dar sigur, spre dizolutie…

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version