AcasăNewsANSVSA, controale-fulger în hala de pește din PIAȚA OBOR. Amenzi de 72.000...

ANSVSA, controale-fulger în hala de pește din PIAȚA OBOR. Amenzi de 72.000 de lei/ Ce au descoperit inspectorii

sursa foto: ansvsa.ro

După Buna Vestire, recent sărbătorită de către credincioșii ortodocși, și mult-așteptată de către cei care țin Postul Paștelui, fiind dezlegare la pește, urmează cea a Floriilor. Când din nou va fi dezlegare la pește. Se poate vorbi, așadar, de o perioadă în care peștele și produsele din pește sunt la mare căutare.

În tot acest context, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat, luni, 27 martie, rezultatele unei acțiuni-fulger de control ce a fost făcută săptămâna trecută în hala de pește din Piața Obor. Respectiv în ajun de Buna Vestire.

Au fost verificate nu mai puțin de 12 unități din hala respectivă. „Pe fondul creșterii consumului de pește și a produselor din pescuit, ca urmare a sărbătorii de Buna Vestire de sâmbăta trecută, inspectorii ANSVSA au efectuat pe data de 24 martie o serie de controale – fulger în hala de pește din Piața Obor din București.

Au fost verificate 12 unități în vederea asigurării condițiilor de igienă în care sunt recepționate, depozitate și valorificate diverse sortimente de pește si produse din pescuit”, se menționează în comunicatul transmis luni de ANSVSA.

S-a lăsat cu amenzi

Din câte reiese din cele anunțate de către reprezentanții Autorității, nu au lipsit amenzile, iar peste 250 de kilograme de pește și produse rezultate de pe urma pescuitului au fost confiscate.

Concret, „în urma controalelor au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 72.000 de lei. Totodată, au fost confiscate 254 kg de pește și produse din pescuit”, conform sursei citate.

sursa foto: ansvsa.ro

Motivele pentru care s-au dat sancțiuni

Potrivit comunicatului ANSVSA, principalele neconformități constatate și sancționate au fost:

– nerespectarea normelor privind condițiile de depozitare, etichetare, ambalare și manipulare a produselor alimentare;

– nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite;

– încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor şi lipsa programelor de autocontrol în cadrul unităţilor.

Nu în ultimul rând, cei de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor amintesc faptul că numărul de telefon al „Call Center”-ului ANSVSA este 0800.826.787. Și poate fi apelat gratuit de către cetăţeni, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.

author avatar
Andrei Coman
452 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger