AcasăSOCIALBaciu, LAPAR: ”Daea minte de-ngheață apele. ANSVSA a confiscat vagoane cu organisme...

Baciu, LAPAR: ”Daea minte de-ngheață apele. ANSVSA a confiscat vagoane cu organisme modificate genetic din Ucraina”

Petre Daea sare în apărarea cerealelor din Ucraina

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a sărit în apărarea ucrainenilor, susținând că a fost informat de ANSVSA că toate produsele lor sunt conforme. Președintele LAPAR, Laurențiu Baciu, susține însă că Daea minte de-ngheață apele, pentru că, foarte recent, chiar ANSVSA a sechestrat un tren din Ucraina plin cu rapiță modificată genetic. În plus, fermierii români susțin că cerealele infestate cu boli grave vor ajunge să compromită recoltele viitoare din țara noastră.

Cerealele ucrainene care au rămas în România, pe lângă faptul că sunt modificate genetic, sunt și infestate cu boli și agenți patogeni pun în mare pericol atât sănătatea oamenilor, cât și viitoarele culturi agricole din țara noastră, au semnalat fermierii. Mai mult, prețurile de dumping la marfa proastă intrată în România au făcut ca fermierii români să intre în faliment. Răspunsul ministrului Agriculturii, Petre Daea, a fost unul revoltător. Acesta a ieșit public să spună că toate cele 8.500 de analize făcute de ANSVSA produselor din Ucraina nu au prezentat depășiri de parametri. În condițiile în care controalele ANSVSA pentru transporturile ucrainene aproape că nu există.  ”Președintele Comisiei de Agricultură din Senat, George Scarlat, a declarat public că a cumpărat porumb din Ucraina, pentru ferma lui de porci, și că nu-l mănâncă porcii. În fapt, primele informații despre cerealele infestate din Ucraina le-am avut chiar de la inspectorii ANSVSA. În Roman este un tren cu rapiță modificată genetic din Ucraina confiscat de ANSVSA, dar asta au făcut după ce a s-a semnalat în presă despre gunoaiele aduse din Ucraina. Foarte multe dintre cerealele și produsele ucrainene care au intrat în România sunt modificate genetic. Apoi a intrat grâu infestat cu mălură și porumb cu aflatoxină”, ne-a declarat Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR). Expunerea oamenilor la aflatoxine poate provoca vărsături, dureri abdominale, edem pulmonar, convulsii și comă, precum și moartea prin edem cerebral.

Batista pe țambal

Fermierii susțin că în Botoșani și Suceava este dezastru, pentru că cerealele ucrainene trec fără documente. Laurențiu Baciu, ne spune că acum două zile vorbea cu un șofer român care îi spunea că are soia modificată genetic din Ucraina și că o duce la Lehliu. ”Să ne dea explicații Comisia Europeană, acum, că europenilor le-a fost interzisă cultivarea organismelor modificate genetic, tocmai pentru că sunt periculoase. Plus că au adus tot felul de boli ale cerealelor și ne compromit viitoarele culturi, că răspândesc bolile în România. dar ministrul Petre Daea și Guvernul vor să pună batista pe țambal. Și nu este adevărat că au prețuri de dumping și că de aceea nu ne putem vinde noi cerealele. Ucrainenii nu vând mai ieftin produsele, ci vând mai ieftin în România marfa proastă, pe care nu le-o primesc în port. Adică în România rămân gunoaiele. Eu îl înțeleg pe Daea, că, dacă nu ar fi ieșit să spună că s-au luat 8.500 de probe de la marfa ucraineană și că au fost nemaipomenite, s-ar fi văzut că nici ANSVSA, nici ministerul nu au luat măsuri. Numai că ei spun una, dar realitatea din teren este cu totul alta”, ne-a precizat președintele LAPAR, Laurențiu Baciu.

Culoar de solidaritate

Potrivit datelor reale, de la 1 august 2022, peste 23 de milioane de tone de cerealele din Ucraina au fost exportate în principal în statele UE și în țările cu venituri mari și doar 2,6% au ajuns în țările sărace. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, recunoaște faptul că, pe culoarul de solidaritate, o serie întreagă de cantităţi de cereale a ajuns şi în România, creând un blocaj, prin stocurile existente la fermieri. ”Până mai deunăzi, Petre Daea își rupea cămașa de pe el de grija fermierilor români și acum spune că marfa din Ucraina este bună. Și bună dacă ar fi fost, deși nu este, întâi ar fi trebuit protejat fermierul român. La noi marfa ucraineană intră fără taxe și intră fără controale. În Franța, de exemplu, dacă te duci acum cu 10 tiruri cu grâu, poate să fie de cea mai bună calitate și gratis, nu intri cu ele. Franța își protejează propriii fermieri, întâi să-și termine ei marfa și după aceea importă. Cred că România este singura țară care respectă mai mult decât i se spune de la Comisia Europeană”, a mai afirmat Laurențiu Baciu, președintele LAPAR.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
29.809 afisari

40 COMENTARII

  1. MACHIDONUL DAEA ESTE IN REALITATE UN BORFAS CARIERIST IMBARLIGAT IN JUDETUL TULCEA CU CLANUL DE MAFIOTI BELA….CAMBURI..ETC….CARE ECPORTA PRIN PORTUL CONSTANTA SI MIDIA MII DE TONE CEREALE SI BERBECUTI LA PRETURI SUBVENTIONATE DE STATUL ROMAN .ACESTE CLANURI MAFIOTE IMBARLIGATE CU DAEA NU PLATESC NICI O TAXA STATULUI ROMAN…LA LUMINA CONSTANTA DETIN DEPOZITELE DE CEREALE (FOSTE COMUNISTE) SUB NUMELE DE CAMBELA….DNA-UL CARE ESTE LA COMANDA POLITICA(IN SPECIAL EXTERNA)…NU ARE NIMIC DE ZIS DE GASCA ASTA DE MAFIOTI???

    • la zecile de milioane tone de cereale aduse si trecute prin si in colonie aceasta ramasita capista -deaea declara cu NERUSINARE va au fost facute 8.500 determinari ! Jalnic zvonac ! zilelel trecute acest politruc caraghios a declarat la Maracineni ca ar fi ,,adus,, peste 1,5 milioane euro ceea ce ,,explica,, tractoarele nemaipomenite ale ,,fermierilor,, ! participantii care i-au adresat intrebari legate de accesul la aceste fonduri au fost lasati singuri acest jalnic mosotei a plecat ,revenind seara la balul organizat !! ministrul psd !!!

    • Și ma întrebați-l pe Daia,cum de deține fata lui tot lanțul de balti din comuna crevedia.cum?????

  2. Bă nebunilor de balamuc ce vreți să faceți cu noi și viitorul țării???
    Români, dați cu pumnul în masă dacă trebuie și fruntea sus pentru dreptate. Nimic nu-i mai prețios decât viitorul nostru. Restul este praf.

  3. Este un lătrau incompetent.A distrus agricultura românească si fermierii români.Vedeti doar cum au crescut importurile de legume și fructe ,cum Sint distruși fermierii romani cărora le sunt omorite păsările sau care rămîn cu realele nevindute în depozite pentru a favoriza pe cele ucrainene,cum au pătruns și împrăștiat în țara cerealele infestate genetic din țara vecină aflată în razboi.Este un trădător de tara

  4. Cei care nu au observat inca, colonia esuata de la Bukale e numai un simplu teren de joaca pentru toate marile puteri, toti fac pe aici ce vreau, plus ca sunt bagate in joc si primele 5 servicii secrete din lume, asa ca e clar de ce tac in pozitia ghiocelului dulapul si maciukanezul maidanez tradator de neam si de colonie esuata !! Bai daea, sa manci tu si familia ta de cripto-komunisti numai din cereale din acestea infestate de cia cu tot felul de boli, sa faci cancer, bai ordinarule bosorog, pe tine vad ca nu te ia micutul si invizibilul virus chinezesc, bai hotule ordinar !!

  5. Pe fermierii ăștia ii sperie concurenta, dacă ei sunt neperformanti evazionisti. Subvențiile trebuie acordate doar acelor care se asociază produc procesează și valorifică materia prima în produse românești finite de calitate au angajați cu caracter permanent cu forme legale nu mafioții vânători de subvenții cum sunt ăștia de acum, nu sunt în stare ei sa aducem străini în agricultură sa ne arate ei cum se face agricultură performanta

  6. Lăcomia fermierilor romani este mare,astă vară și astă toamnă au ținut cu lăcomie nemăsurată de preț și au stocat cerealele și fl. soarelui ca să devină tot mai bogați și mai îngâmfați nu-și fac socoteala ca pământul este al proprietarilor și arenda au plătit mizerie către proprietari din partea UE primesc subvenții care sunt de fapt ale proprietarilor iar marile firme plătesc o redevența pentru pământul statului în cardasie cu politicienii.Ăsta este realitatea iar Dacă este un saltimbac corupt ați văzut ce fraze peroreaza crezând ușer spiritual.

    • Cei din agricultura se plang mereu,cand sunt multe produse plang ca le dau ieftin,cand sunt putine plang ca au cheltuit mult sa le produca si tot asa. Ei nu sunt comercianti si nici nu asculta de cei care se pricep la comert. Statul,adica nemernicii,se bucura mult pentru aceasta pentru ca au firme care aduc produse agricole,legume si fructe de afara si isi umple si mai mult buzunarele. Statul mafiot,vorba unui fost presedinte,din care si el facea parte. Asa e in romanica.

  7. Un mos comunist bun numai de gargara…nici pe timpul lui Ceasca nu a produs ceva…gargara si atunci
    .si totusi in Romania anilor 2022, mai avem asa exemplarevin functie..si..la conducere..vorba lui Țuțea : popor de idioti.

  8. Javra asta comunista care turuie ca o moara stricata minte de rupe si nu face nimic bun in agricultura. Se plimba prin tara si pacaleste fermierii iar apoi zice ca e corect dar cine stie ce interese personale are. Zice ca la noi nu vor fi pe piata insecte dar de ce a semnat alaturi de alti nemernici acordul de la ue ca tara noastra sa reduca consumul de carne cu 70 la suta pana in 2030? Niste imputiti care se lafaie pe banii fraierilor si fac orice vine.de afara ca slugile tradatoare. Hai sa i mai votam ca sa plangem iar ca niste idioti si sa nu schimbam nimic.

  9. de curiozitate, s-au făcut 8500 de teste la cereale si pentru radiatii? de la cernobil?

  10. Asta e.Toti plângeau Ucraina ca nu pot exporta cereala și moare lumea de foame,o sa moara de ciuda ca au mâncat bine!

  11. baciul asta de la lapar ar trebui sa faca putina puscarie pentru dezinformari . amesteca lucrurile ca sa nu fie acuzat de minciuna , protectia fermierilor cu cereale infectate . intre baciu si Daea , il cred pe Daea !

  12. Dle Baciu, vă rog să ieșiți public cu aceste informații,ca să puteți demonstra cele spuse, chiar la televiziuni , poate se întâmplă ceva,prin ziare nu aveți șanse mari.Sunt de acord cu d-voastră,dar nu aveți nici o șansă în lupta cu statul și UE.Banii și interesele sunt mai importante decât o țară (România).

  13. Lăcomia invidia răutate hoția egoismul dușmănie bârfă ură etc cam asta ii caracterizează pe fermierii ăștia evazionisti. De ce nu se asociază sa devina mai puternici sa proceseze și sa valorifice materia prima în produse românești finite de calitate???? De ce nu ii obliga statul pe cei care încasează subvenții și despăgubiri de secetă rambursări de tva subvenții la motorina beneficii din bugetul statului sa aibă angajați cu forme legale cu caracter permanent?!?!? De ce dau acum o lege (mai rea ca cea de pe timpul COLECTIVIZĂRII) cu terenul în arenda timp de 10 ani și nu dau o lege ca arenda sa fie măcar egala cu nivelul subvenției?!? Fermierii încasează 400 de euro pe ha și dau arenda 400 kg de cereale la ha fără sa plătească impozitul pe acel teren la primărie . De ce nu se da o lege sa nu mai încaseze toți analfabeți foști tractoristi subvenții?? Ai studii superioare în domeniul agricol încasezi subvenții nu ai eliminați de la plata subvențiilor.

  14. Ma tot întreb ( poate și voi..) de unde primesc slugoii ăștia ordine? Cum lucrează ei numai împotriva poporului ?Parcă doresc cu tot dinadinsul să ne distrugă ca nație. Dacă prin Franța circulau gunoaiele astea, numite cereale ucrainiene, vedeai milioane de oameni în stradă, Palatul Elysee era luat cu asalt…Dacă acum, când încă mai mâncăm normal, suntem niște legume, când ne-or da numai viermi de bălegar ,vom murdări și trotuarele?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger