Cauta

Ambasada SUA la Paris dispune de o statie de ascultare a telecomunicatiilor

Pentru a intercepta comunicatiile oficialilor francezi, o unitate speciala a instalat, de zece ani, o statie-spion deasupra cladirii misiunii diplomatice din piata Concorde.

O unitate comuna NSA si CIA a montat ”timpanele” Washingtonului langa Palatul Elysee

Ambasada este ideal situata, la cateva sute de metri de Palatul Elysee, de ministerele de Interne, Justitie, Externe, Aparare si de Parlament, inclusiv de alte ambasade, noteaza Liberation. Similar multor cladiri asemanatoare din lume, ambasada are instalata deasupra o statie de spionaj a telecomunicatiilor, mascata, apartinand Special Collection Service (SCS) , o unitate comuna NSA si CIA. Ridicata intre anii 2004-2005, instalatia este acoperita cu o prelata speciala care permite trecerea semnalelor electromagnetice si pictata cu ferestre false. Potrivit Der Spiegel, SCS, unitate frecvent insarcinata cu ”misiuni imposibile”,  responsabila cu operatiuni de supraveghere indeaproape si instalare de microfoane in interioarele cladirilor, dispune de 80 de istalatii de acest tip in lume, din care 19 se afla in Europa, in special in Berlin, Geneva, Madrid, Stoclholm, Viena si Varsovia.

Parlamentul francez adopta un proiect de lege similar Patriot Act

Parlamentul a adoptat, miercuri, un proiect de lege a informatiilor care legalizeaza anumite tehnici de spionaj, spre nemultumirea aparatorilor libertatilor individuale, noteaza Reuters, in contextul noilor dezvaluiri despre supravegherea comunicatiilor ultimilor trei presedinti francezi de catre SUA. Proiectul s-a bucurat de masiva sustinere din partea socialistilor, republicanilor, centristilor si stangii radicale si de opozitia ecologistilor si a Frontului de Stanga. Legea informatiilor, pregatita de peste un an si reactivata dupa atentatele din Paris din ianuarie, valideaza practici clandestine ale serviciilor de informatii franceze, in special in lupta antitero. Autorizeaza operatorii telecom sa instaleze ”cutii negre” destinate filtrarii comunicatiilor iar serviciile de informatii vor acea acces la aceste dispozitive (un drept pana acum rezervat justitiei) care permit captarea oricarei conversatii pe o raza de 500 de metri. Textul stabileste durata pastrarii datelor in functie de modul lor de interceptare. ”Acest proiect de lege nu autorizeaza o supraveghere generalizata, ci dimpotriva”, a spus ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, dand asigurari ca nu va pune in pericol ”libertatile individuale”.

 

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version