Cauta

Alina Bica, condamnată – Adriean Videanu, achitat

Alina Mihaela Bica, fosta șefă a DIICOT și persoana care o supăra cel mai rău pe Laura Codruța Kovesi dar și pe Florian Coldea, a primit, ieri, o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare. În același dosar, fostul primar Adriean Videanu a fost achitat de magistrați. Decizia a fost dată după rejudecarea apelului. Sentința este definitivă.

Alina Bica dată în urmărire internațională

În 6 iunie 2018, Alina Bica fusese condamnată de magistraţii instanţei supreme la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzată de favorizarea făptuitorului. În 19 martie a.c., ICCJ a admis o contestaţie în anulare formulată de fosta şefă a DIICOT şi a dispus rejudecarea apelului. Apărătorul Alinei Bica a solicitat atunci desfiinţarea hotărârii de condamnare, invocând decizia Curţii Constituţionale privind constituirea nelegală a completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă. În acelaşi dosar, fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a fost achitat de judecătorii instanţei supreme. Dosarul a plecat de la denunțurile făcute de Ovidiu Tender împotriva fostului magistrat Alina Bica. Conform rechizitoriului DNA, pe 24 septembrie 2013, DIICOT a dispus în dosarul ”Romgaz” sechestru asigurător asupra bunurilor imobile deţinute de Adriean Videanu adică, 277.000.000 lei, și a 80 de acţiuni deţinute de acesta la SC Titan Mar SA. În perioada următoare, cu ajutorul Alinei Bica, Adriean Videanu a reuşit să înstrăineze acţiunile pe care le deţinea la Titan Mar, operaţiune facilitată şi de faptul că, înainte de impunerea sechestrului, fostul ministru al Economiei a făcut demersuri pentru transformarea celor 80 de acţiuni nominative pe care le deţinea în acţiuni la purtător.

Ultimele stiri

  • BNR și ASF, parteneriat pentru sprijinirea antreprenorilor români: „Suntem obligați să conștientizăm provocările mediului de afaceri românesc”
  • S-a aflat suma! Ce despăgubiri cer familiile victimelor accidentului produs de Vlad Pascu la 2 Mai
  • Descinderi la casa „Regelui” Cioabă. „Probabil vecinii au făcut o sesizare că facem fum”
  • Jurnalist român, fost corespondent al unui cunoscut post TV, condamnat la închisoare pentru sex cu minori
  • Scăderea inflației la 5,9% în aprilie a adus ieftiniri majore la produsele alimentare de bază
  • Un autobuz cu zeci de pasageri la bord a căzut într-o prăpastie. Cel puțin 16 morți – VIDEO
  • Ciolacu se arată convins: Firea va câştiga Primăria Generală/„Eu nu am discutat cu Piedone de când…”
  • Imagini bombă! Ludovic Orban, surprins la o petrecere cu vrăjitoarea Sidonia și clanul Fabian!
  • Comunicat de presă Asociaţia Pentru Natură şi Oameni
  • Crimă înfiorătoare în Capitală! Bărbat omorât în bătaie în Crângași. De la ce ar fi pornit conflictul
  • Exit mobile version